Chiar daca e pentru oameni ii poti cu crema de galbenele sau te poti duce la farmacie sa iei Kanamicina teoretic ea e pentru conjuctivita dar doctorii spun ca rezolva orice rana. asa i-am facut si eu cainelui si s-a vindecat intr-o saptamana. sau bandajeazai ranile si pe ureche pune-i un pansament. P.S daca pui pansament sa ii tunzi zero blana in locu ala ca nu sta bandajul. dreseazal stai cu el in curte o ora timp de vreo trei zile. cand vrea sa se duca in directia casei vecinului il iei sil dai mai in spate si ii dai usor peste bot. dar nu din prima poate sa faca doar asa un pas nu trebuie sa dai in animal de 100 de ori. daca incearca sa se duca in directia aceea dar se intoarce inapoi dai o recompensa si de fiecare data cand face asa sai dai recompensa. sper ca te-am ajutat. fundita te rog. sper sa se faca bine.stai putin nan gandit la ceva. cred ca poate sa vina pisica vecinului la el sa se bata in cazul asta iate le bataie cu pisica poate se potoleste. glumesc, vorbeste cu vecinul sa faca si el ce ti-am zis poate se potoleste.
Betadina este solutia pe care o foloseste veterinarul. E foarte buna pentru dezinfectare (contine iod).
Iar pentru cicatrizare, ia de la farmacia umana Kanamicina. Se gaseste in tuburi mici de 15 g, si e un antibiotic f bun cu rol de cicatrizare. Este si destul de ieftin.
Hei, te duci la veterinar si ceri Mibazon, este un ungunet foarte bun eu il folosesc si pentru mine chiar daca este pentru uz veterinar, in circa 3-4 zile iti zic ca nu o sa aiba nici o rana. ser ca raspunsul meu sa te fi ajutat
Unul dintre motani incalca teritoriul celuilalt si de aceea se bat. Daca vrei poti sa il castrezi pe al tau si nu se vor mai bate.Isi va face efectul crema dar pe o durata mai lunga.
Se pot infecta, dar ai luat masura pentru asta. Daca motanul este castrat, nu se va mai bate(nu-si mai va marca teritoriul, sau sa-l apere). Am si eu un motan, care la fel face, se vindeca dupa rivanol si nu-l doare. Tratament: Aplica RIVANOl pe rani, sau apa oxigenata(ar putea ustura usor). Pentru mai multe detalii, (ingrijire; luciul blanii; etc.) uita-te pe urmatorul site: http://ziaruldeapuseni.ro/arhiva/43/A07.pdf
Poti sa te duci la alt veterinat sa-i ceri parerea dar am vrut sa-ti spun ca si mie mi s-a intamplat acelasi lucru din cauza ca eu am motan si se batea cu alt motan... pentru o pisica ...
O draga mai bine e sa il duci la veterinar pentru a il vindeca apoi sa te clarifici cu pisoiul vecinului tau iti urez succes
Lapte intarit cu flori de romanita laptele sa fie batut si gras pune-l 4 zile sa ste sa se intareasca apoi aplici pe rana florile sa stea pe rana nu da voie pisicii sa manince asa ceva
Daca vine cu muscaturi trebuie sa.l duci la veterniar pentru ca nimeni nu stie daca pisoiul acela care il musca are vreo boala pe care pisica ta poate s.o i.a.Si ar trebui sa ai mai multa grija de el!
Depinde de durata efectului. Daca veterinarul ti-a spus ca o sa ii treaca raniile, inseamna ca asa o sa se intample. Trebuie doar sa ai putina rabdare! Indicat ar fi sa il inveti sa stea mai mult in casa decat afara pe pisoiul tau. Mult noroc. Ii urez mult mult bine! :*