Nu e nimic neregula cu el, cum sunt oamenii diferiti, asa sunt si cainii, unii sunt mai rai altii mai pasnici. Cu inaintarea in varsta o sa isi schimbe comportamentul, inca este un pui si nu stie cu ce se manaca " a pazii".
O sa-ti raspund la intrebare dar mai intai as vrea sa te intreb ceva: De ce iti doresti un caine agresiv? Crezi ca arati mai bine daca mergi pe strada si cand trece un copil de 5 ani cainele tau sare sa muste? Este o responsabilitate foarte mare un caine agresiv! Trebuie sa fi extrem de atenta in preajma oamenilor, a copiilor, a altor animale. Altfel o sa faci niste drumuri frumoase la sectia de politie si papa caine. Nu glumesc! Au fost cazuri. Spre exemplu sunt rase pe care nu ai voie sa le deti daca nu ai 18 ani.
E mai bine sa ai un caine educat corect decat agresiv. Acel catel de 3 luni are probleme grave daca se comporta asa. Este deja un caine agresiv si se pot intampla accidente grave in urma caruia cainele va avea de suferit cel mai mult.
Du-ti cainele la dresaj si specifica faptul ca vrei sa te apere. In situatii care cer aparare! Daca sare sa muste un copil, o batrana, un Bochon nu se numeste ca te-a aparat. Daca il scapi ce o sa se intampla? Cine va fi raspunzator?
Tinand cont ca este Rott nici nu cred ca se va apropia cineva sa-ti faca rau. Mentalitatea este urmatoarea: Rottweiler=te rupe in bucati. E total gresit, dar daca asta se crede asta e. Tu esti in avantaj.
Insa intr-adevar un Rott isi stie rolul in caz de nevoie.
Mai sus, in intrebarea postata de tine, ai specificat ca acel Rott de 3 luni nu suporta strainii. Acel caine nu face diferenta intre pericol si om normal care merge si el ca tot omul unde are treaba.
Si atunci de ce ai vrea ca al tau sa sara la oameni din moment ce nu sunt un pericol?
Daca te ataca unu pe strada fi sigura ca Rott-ul tau nu o sa se duca dand din coada sa il ajute pe ala sa te omoare pe tine. Din instinct canin te va apara. Atunci da, va fi nevoie. Si el isi va face treaba calumea mai ales ca nimeni nu se va apropia oricum de tine. Mai ales daca are lesa de tip lant si mergi pe langa el apasat si incruntata.
Insa faptul ca suporta cainii si oamenii cand il scoti la plimbare mi se pare perfect si nicidecum un dezavantaj. Un caine de paza calumea face diferenta. Nu cum sunt cainii aia enervanti care stau in curte si cand trece cineva latra sa rupa gardul.
Nu nimeni nu il vede caine agresiv. Toti care il vad spun ca e frumos, dragut si intreaba daca pot sa il mangaie, iar eu le spun ca nu au voie... Bineinteles el topaie si asteapta sa fie mangaiat. E atat de prostut parca ar avea 2 luni, exact asa era cand l-am cumparat.
Pai stai linistita ca nu te-a atacat nimeni pana acum. Nu a avut de ce sa-si manifeste rolul de protector.
Ca sa te convingi roaga un prieten sa se prefaca intr-o zi ca te ataca pe strada. O sa vezi atunci ca al tau catel va latra. Dar tine-l in lesa ca sa nu-ti manance prietenul.
Mie mi s-a intamplat sa-mi faca o gluma din asta o prietena. Avea si un cutit la ea. Asa am aflat ca metisul meu de Ciobanesc e foarte bun pentru paza.
Pana atunci credeam ca e foarte bleg pentru ca se aseza cu burta in sus la alti oameni. Si totusi cand a fost nevoie nu s-a mai pus cu burta in sus. Aproape l-am scapat din lesa atunci. Vreo 2 luni nici nu l-am mai scos pe langa oameni de frica sa nu fi ramas cu sechele si sa atace pe oricine se apropie.