anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Animalele pot fi pe stop?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

NU, deoarece fenomenul de menstruatie care este un rezultat al ciclului menstrual, este specific doar speciei umane. Animalele intra periodic in asa numita stare de "rut" s-au denumit popular "in calduri" care se poate produce 1 data sau de cateva ori pe an. Vezi raspunsul oferit de DEX : RUT s. n. Stare fiziologică la animale, corespunzătoare perioadei de activitate sexuală, de durată și periodicitate variabilă, în timpul căreia se petrec unele transformări ale aparatului genital. – Din fr. rut

8 răspunsuri:
| CinevaAnonimă a răspuns:

Daca ai invedere daca pot avea un ciclu lunar, saptaminal sau zilnic, stiu numai despre pasari.Sunt ouale.

| WaterDrop a răspuns:

Trage aer adanc in piept, mai mult... Mai mult. Dap, clar exista o umflatura, sa fie oare o urma de creier? thinking

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cine tu?

| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Da am verificat o gaina la bunica si era rosie la fund

| SatanLovesYou a răspuns:

Da. Unele primate (precum noi) pot, dar nu numai. Daca imi amintesc corect si anumite specii de lilieci.

In orice caz, procesul e rar intalnit in lumea animala.

| IonelaMariana99 a răspuns:

Da, maimuțele pentru ca au un organism foarte asemănător cu cel al oamenilor

| MedRex a răspuns:

Primatele au un ciclu asemenător speciei umane. În consecință despre ele se poate spune că au menstruație, alte animale cu structură de organe similară oamenilor nu au ciclu menstrual, ci estru, care poate fi de la 40 la 300 de zile. Aici se încadrează, câinii, pisicile și rozătoarele printr-e altele. Scurgerea sanguinolentă la câini de exemplu nu este din uter, ci din vagin. Deci nu este menstruație.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu toate, unele au menopauza...