| EmoPikachu a întrebat:

Are cineva Bichon Maltese de vanzare la un pret acceptabil in sau in apropiere de Tg.Mures? Help me
please am nevoie de el pana vineri.
P.S.-sa nu aiba carnet de sanatate caci vreau sa ii pun eu numele! Va place MIKEY (maichi) baiat, TIMI fata
?

1 răspuns:
| RedNose a răspuns:

Un caine luat din targuri, de pe net, etc si nu din canise serioase, ce nu cresc mai mult de 2-3 rase, te vei alege cu un caine metis, poate si bolnav. De ce sa dai bani pe un metis cand il poti lua pe gratis?
Pe mercador, ca sa dau un exemplu gaseste un cui cu minim 500lei, dar nu ai garantie de nimic, pe cand dintr-o canisa(nu premium, kris, fantasy etc.) dai 250-300e,dar iei ceva de calitate, ai garantia ca e 100%pur, sanatos, temperament specific rasei. Daca dai un search pe net vei gasi canisa de bichon maltez, e una singura daca nu ma insel.
De ce atata graba? Te-ai interesat de rasa? Stii cat costa intretinerea unui caine ca acesta? Esti pregatita sa-ti mai faca si prostiuare in primele luni de viata? Intretinerea unui caine te costa in jur de 300-400lei/luna cand o fi adult, acum cat e mic te costa dublu. Eu am caine si de 3 luni de cand e la mine am cheltuit peste 250e(cam 1200lei).

Carnetul de sanatate e cel mai important,acolo sunt toate vaccinurile si deparazitarile cainelui facut pana in momentul cand a ajuns la tine(in caz ca nu e falsificat in caz ca nu e luat dintr-o sursa sigura,ci de la samsari), chiar daca pe el scrie un nume, poate fi sters si scris cel noi, nu conteaza numele de pe carnet. Pe pedigree, unul din actele cele mai importante scrie un nume pe care tu nu ai cum sa-l strigi. De exemplu pe a mea o cheama Ducipal Heidi Klum si eu o strig Mascha(Mașa). De la 6 saptamani cainele trebuie vaccinat, ultimul fiind cam la 3 luni si toate adunate sunt cam 5 vaccinuri, apoi mai este vaccinat la 6 luni si din an in an, trebuie deparazitat de 2 ori, tinut in casa pana la 3 luni ca sa nu se imbolnaveasca,e de lucru. Se vede clar ca nu esti informata deloc,esti un copil care isi doreste pur si simplu o pufosenie,dar care habar nu are cu ce se mananca cresterea unui asemenea caine,acest lucru da dovada lipsa de responsabilitate. Un caine nu e fericit doar ca il plimbi,ii dai sa manance si-l smotocesti,daca nu e crescut corespunzator si educat atunci la maturitate poti avea probleme cu el: marait,facut in casa,agresiv cu alte animale sau in caz ca iti mai iei un caine, ros, facut in casa, incepe sa puna stapanire pe unele lucruri, etc.
Sper sa te mai gandesti!