anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Are cineva de aici un Husky? Cum este?
Nu-mi spuneti caracteristici de genul celor pe care le gasesti pe orice site cu animale, as vrea sa stiu parerea unei persoane care chiar a avut rasa asta.
E foarte energic? Daca o zi nu-l scot din curte la plimbare, cum reactioneaza?
Ce temperaament are?
Cum se comporta in lesa? Dar daca il duc la plimbare liber prin padure, raspunde cand il chemi sa se intoarca?
E greu de dresat?
Are nevoie de curte mare? E adevarat ca tinde sa evadeze din curte daca nu e supregheat?
Poate fi lasat singur cateva ore pe zi?
Face paza cat de cat (adica latra cand aude necunoscuti la poarta)?
Detalii de genul asta. Daca imi puteti spune cum e al vostru.
Multumesc mult! happy

3 răspunsuri:
| ChiarLOL a răspuns:

Un caine Husky? Pai, dupa cum ai intrebat da, este foarte energic, stiu asta deoarece am avut Husky. Alearga toata ziua dar daca il vezi ca sta mai calm fara chef de nimic este bolnav. Daca nu-l scoti din curte, nu reactioneaza urat, adica daca ii gasesti alte ocupatii poti sa il tii acolo. Iar cu raspunsul daca il chemi, asta tine de dresaj si in lesa sta cuminte, tot tine de dresaj si asta happy
Nu, nu este greu. In general Husky sunt cei mai usori caini de dresat. De curte mare nu are nevoie, doar de un mediu in care s-a obisnuit, de mic(adica daca-ti iei unul, asigura-te ca este pui). Lasat singur eu n-as avea baza, dar daca este undeva unde este ferit de pericole si el si ceilalti, da. Dar nu, nu doreste sa evadeze, doreste sa se joace, acorda-i atentie!
Daca latra, asta tine tot un fel de dresaj, daca este obisnuit cu oamenii sau nu, dar in general ei sunt cuminti, nu fac mofturi happy
Dar iti spun, daca iti iei Husky, ia-ti pui, daca-ti iei unul mare, o sa fie prea greu de tinut intr-un loc.
Bafta happy
fundita?

| viotedy a răspuns:

Nu am dar cunosc pe cineva care are o catea si intentiona sa o vanda ca era prea zapacita, se urca pe masini, fugea de acasa, cred ca sunt foarte energici si nu prea suporta caldura.

| CoCoPitikA a răspuns:

Buna! Eu una nu am Husky, dar cunosc pe cineva foarte apropiat de mine care are. Pai un Husky, trebuie ingrijit bine, deoarece el are o blana delicata si frumoasa e bine sa il perii cu o perie anumit pentru rasa aceasta, cat mai des, e bine sa ii dai mancare cu proteine, cu vitamine pentru a avea dintii si blana imaculata:*. E bine sa ii inveti de mici ce au de facut in gospodarie (care e rolul lui, si asta te va ajuta o carte pentru dresaj). Daca il lasi asa sa creasca "ne educat", iti va fi foarte greu sa il stapanesti, mai ales in perioadele de "calduri" (de monta) mai ales la masculi. Dar nu dintr-o singura cauza(monta), se va comporta urat cu tine, pe strada va merge cum va vrea el, si va va trage dupa tine, poate latra la copii si la adulti, si te va arata cu degetul. De asta e bine sa il ei de mic ( sa il dresezi ) atunci cand vrea sa descopere viata. Succes:*!