Du-te la adapost...am vazut akita american pur, ciobanesc german, rottweiler etc.
Sunt mult mai rezistenti la boli si nici nu prea au boli genetice.
Sunt canise care iti vand catei cu bolii genetice si parca" uita" sa precizeze..la adapost stii sigur ca sunt vaccinati si sterilizati.
Plus ca salvezi o viata.
Daca tot doresti sa iti iei un caine de rasa ia unul pentru personalitatea ta...eu recomand din suflet westie, yorky, teckel, jack russell.
Nu recomand bichoni si pudel..sunt destul de prostusi si galagiosi si chiar sar sa muste.
Plus un caine de rasa trebuie sa ii faci vaccinurile.un vaccin bun sa nu faca parvoviroza, rabie sau leptospire e in jur de 50 de lei..se fac cam 5 la doua saptamani in primele lunii.Mancare speciala din cabinet pentru ca de la mizeriile de pedigree fac dermatite si otite foarte urate..si multe altele.
Am un catel de rasa pura si doi de la adapost.Cel de rasa e foarte sensibil si cum schimb putin mancarea cum isi smulge tot parul de pe coada. Daca nu il curat saptamanal in urechii face otita. Puricii sunt mai tot timpul el in conditile in care i-am dat pastila pentru deparazitare interna+externa( e 100 de lei pentru greutatea lui) si se repeta cam la o luna.Cu metisii nu am avut nici o problema de 6 ani de cand ii am.
Gandeste-te bine si citeste despre fiecare rasa pe internet si vezi la ce boli sunt dispusi.
Sa ai o zi frumoasa!
Teckel. Cea mai perfecta rasa.
Sau, daca ai o inima buna, poti merge la adapost si sa intrebi de un caine mic. Am avut un coleg care si-a luat un caine de talie mica de acolo, era ceva combinatie pudel-bichon, era superba. Si eu am 3 caini, un teckel, un caine mic pe care l-am salvat de la aruncarea in strada si un caine urias de la adapost. Imi doream un caine de talie mare si pufos, dar pui. Avea vreo 3 luni, era greu sa-ti dai seama, dar cei de la adapost sunt foarte priceputi. Beneficiile sunt ca ti-l da cu cip, castrat/sterilizat, vaccinurile la zi, deparazitat, tot tot tot. Daca ai noroc, poti gasi chiar si caini de rasa pura care au fost abandonati. Sunt cazuri, crede-ma. Trebuie doar sa vrei. Mult succes!
adela500 întreabă:
Nelutuborda întreabă: