Depinde din ce punct de vedere privesti. Din punctul de vedere al frumusetii AKITA INU. Daca privim din punctul de vedere al situatiei iti recomanda ciobanescul german. Akita inu este distrugator cand este lasat singur, el este un caine care traieste in haita. Este un caine foarte incapatanat si nu este recomandat celor care sunt la primul caine. Ciobanescul german pe de alta parte este un caine inteligent, loial, usor de dresat poate face si paza si nu este asa de distrugator cand este lasat singur. Tin sa mentionez ca orice rasa de caine este distrugatoarea cand sunt pui.
Eu iti recomand ciobanesc german.eu am unul este baiat are un 1an si 2 luni este foarte cuminte, ascultator si daca lipsesc de acasa nu face rele.caini ciobanesc german sint foarte inteligenti si usor de dresat. acum cum crezi dar daca ar mai fii sa aleg inca o data ar fi tot pentru ciobanesc german.
Iti recomand vizitarea sit-ului cainevirtual.ro, sa iti faci un cont si sa vezi rasele de caini, si dupa ce o sa ingrijesti 54 de caini la perfectie, abia atunci o sa fii pregatita sa-ti iei un caine, dar nu unul mare, ci unul mai mic, care nu are nevoie de prea multe servicii, decat de grija medicamente miscare