Cel mai bine este sa iti cumperi un Betta Splendens deoarece sunt pesti cu respiratie labirint (respira atat in apa cat si la suprafata ei) cat despre carasul auriu poate trai in bol dar cu conditia sa ii schimbi apa foarte des sau sa echipezi bolul cu o pompa de aer sau un filtru, dar carasul socotit cel mai murdar peste si pe langa asta ajunge la dimensiuni destul de mari, o comparatie ar fi asa unui caras ii trebuiesc aproximativ 50 l apa si unui betta ii ajunge 1 litru.
Ps: uite aici o lista cu specile de pesti cu respiratie labirint
- Betta splendens (Betta)
-Colisa Chuna
-Colisa Fasciata
-Colisa Labiosa
-Helostoma Temmincki
-Macropodus Opercularis (peste paradis)
-Trichogaster Leeri
-Trichogaster Trichopterus (Gurami)
Un caras auriu nu poate trai intr-un acvariu tip bol,stiu asta pentru ca m-am informat si eu pentru aceiasi pestisori. Betta nu este un peste chiar atat de pretentios si poate trai intr-un bol daca are suficient spatiu si apa curata. Eu as alege betta deoarece este un peste deosebit de frumos(masculii),cu multe culori vii... Alegerea este a ta dar eu zic sa te gandesti si la binele lor,pentru ca betta(mascul) nu poate trai cu uun alt mascul, deci poate trai si singur, in schimb carasul auriu traieste in grupuri destul de numeroase
sper ca ti-am putut fi de folos