| Nistor_Irina_1974 a întrebat:

Aș vrea să îmi iau la vară un papagal.Îmi puteți spune cum se îngrijește care dintre voi aveți deja? La primul răspuns

Răspuns Câştigător
| Adry05 a răspuns:

De perus vorbim aici sau?
Am eu, trebuie doar sa ai grija sa-i schimbi mancarea si apa. Apa in fiecare zi preferabil iar mancarea cand vezi ca are coji.
De preferat ar fi sa-i lasi usa deschisa la colivie dupa cateva zile cand se obisnuieste cu casa, e pacat de el sa stea inchis acolo.
Sa-i mai dai suplimente de fructe si legume proaspete de exemplu: mar, morcov. Al meu mananca si salata verde foarte multa, castravete si ii mai poti da putin galbenus fiert cand iti fierbi pentru tine.

8 răspunsuri:
| NoFeelings a răspuns:

Ce papagal?
Daca peruș, eu am avut și îți pot da sfaturi

| Nistor_Irina_1974 explică (pentru NoFeelings):

Da,perus

Dă-mi te rog niște sfaturi

| NoFeelings a răspuns (pentru Nistor_Irina_1974):

Păi să știi că perușii sau toate animăluțele, nu sunt din prima prietenoși. La început, te ciupesc sau fug de tine. Nu le da drumul din colivie numai după ce s-au obișnuit cu tine. Pune-te cușca într-o încăpere în care sa nu fie nici prea cald vara, nici prea frig iarna.
Noaptea, daca vrei sa se oprească din ciripitul lor continuu, pune-le o cârpă ceva, foarte subțire peste cușcă, sau stinge orice sursa de lumina din jur. Au nevoie de mâncare speciala, apa in permanenta. Și de făcut curat, trebuie în fiecare zi în cușca și pe lângă cușca. Colivia trebuie sa fie mare, cu multe accesorii și recomand sa îți iei doi. Nu ii luă din eptshop, cumpără.i de l un crescător autorizat. Trebuie să iasă și afara din colivie macar o data la doua săptămâni.

Mulțumesc muult

| Teodora54 a răspuns:

Păi eu am avut peruși. I-ai o cușcă (noormaaal) și pune-i chiar o dată la două zile mâncare în recepient. Ai grijă ca recepientul de apă să fie plin, pentru că am observat că ei beau foarte multă apă, mai ales în zilele toride. Ferește-l de ploaie (dacă stai la casă și îl mai lași prin curte) acoperindu-i curtea cu o prelată. Acea prelată va feri și de razele soarelui. Cumpără-i leagăn, onglinduță și os de sepie.

| Nistor_Irina_1974 explică (pentru Teodora54):

Mersi,dar nu stau la curte