Pai sa-ti zic cam ce amenda si-a luat un baiat major ca plimba un amstaff fara botnita(avea lesa si zgarda): 500lei, iar altul care il pimba fara lesa si botnita in parca si-a luat 1500lei. Gandeste-te!
Nu ai nevoie nici de buletin ca sa treci cainele pe numele tau.Plimba-l linistit nu iti face nimic
Serios? Stii ca amstaff-ul se afla in articolul 2 din ordonanta privind detinerea de caini cu potential agresiv sau periculos? Esti obligat sa ai 18 ani, sa fie inregistrat la politie si sa iesi cu el afara doar cu botnita si lesa.
Daca ai peste 18 ani poti sa-i fentezi putin, daca ai botnita, il ti in lesa si nu face probleme, iar politistul trece pe langa tine nu-ti va spune nimic.
O alta metoda de fentat ar mai fi sa-i scrii in carnet metis de boxer sau orice altceva in afara de rasele din articolul 1, 2 sau metisi lor din ordonanata. In caz ca are pedigree(ca in cazul meu) nu ai cum.
Acum totul e dupa noroc,un politist poate sa te opreasca chiar daca esti in regula,la fel ca si cei de la circulatie, nu-i opreste doar pe cei ce incalca regulamentul.
p.s. sunt fata si am o amstaffita(nu-i inregistrata) si nu am avut pana acum probleme, dar umblam cu tot harnasamentul
Varianta cu metis e mai clauzibila
Da,dar faza e in felul urmator,ca nu cred ca vei umbla cu carnetul de sanatate in buzunar si daca dai si de unul care a mai vazut astfel de rase nu cred ca-l mai intereseaza carnetul.
Carnetul de sanatate, vorbim asa intre noi, nu are nici o relevanta ce scrie in el la rasa, fiindca un veterinar nu e competent in ati spune exact ce rasa e cainele tau. Doar un chinolog iti poate spune sigur ce rasa e, dar multi nu stiu lucrul asta.
Eu am caine pomeranian, stau in bloc cu un politist am plimbat cainele de multe ori si el nu mi-a spus nimic.
SergiuNico întreabă: