Omule, pentru afara trebuie sa aiba blana, tu nu vezi ce par scurt are? Ai dreptate sa intrebi de boli, e predispus la o multime de boli. Are botul ala scurt, obtinut prin selectie ca sa para o fata de om, si botul ala turtit il chinuie toata viata. Recomand sa alegi alta rasa.
I-am raspuns la intrebarea despre statul afara si la cea despre boli (sigur, lista bolilor la care e predispus boxerul o va gasi pe net) ceea ce ma face sa consider ca am fost la obiect. I-am spus chestia cu botul, pentru cazul ca nu o stie, si i-am dat un sfat, ca sa nu creada ca ii raspunde un robot.
Nu sunt catei dificil de dresat si sunt cuminti isteti si e relativ usor sa ii dresezi.Ar putea sta afara iarna intr=o cusca bine izolata cu polistiren si cu usita culisanta si paturi dar cum are parul scurt e mai recomandat sa il ti in casa sa nu raceasca.
Boxerii sunt catei din pacate foarte bolnaviciosi. durata lor de viata e destul de mica pana in 9-10 ani si sunt catei care sunt predispusi la cancer..toate tipurile si formele.plus displazie de sold din cauza dimensiunii luxatii de cot probleme de respiratie datorita botului turtit si alte si alte chestii.cauta pe grupuri de Facebook crescatori de boxeri si ar fi super daca ai putea sa vezi parintii si carnetul acestor de sanatate.
Ca mancare iti recomand sa ii dai granule din cabinet si alea in functie de varsta animalului.
Nu mancare din petshop sau supermarket..alea is mizerii.Mai poti sa ii dai mancare gatita in casa orez fiert sau paste cu legume si carne tocata proaspata sau fiarta si galbenus de ou tot la doua saptamani.
Pretul difera in functie de pedigree...cu cat parintii sau bunicii au mai multe medalii cu atat e mai scump. Daca ai de gand sa mergi in competitii cu el merita sa iti cumperi un catel cu pedigree daca nu mi se pare absurd sa iti iei catel si sa plateste mai mult pe o hartie decat pentru catel.