Bun am un bulldog englez:
1. iubita aici conteaza si felul cainelui(al meu nu latra deloc decat la alti caini )
2. daca musafirul este necunoscut de caine este posibil sa maraie un pic sau sa inceapa sa latre daca il cunoaste si i stie mirosul atunci e OK! dar si aici depinde de felul cainelui
3.sunt niste caini adorabili iar eu zic ca merita!
eu te-am ajutat asa ca nu pos spune nimic! te rog da-mi si mie o fundita! eu cred ca merit! bafta din nou!
Origine Marea Britanie
Inaltime 30 - 40 cm
Greutate 18 - 23 kg
este un caine vioi, spontan, curajos, echilibrat, inteligent, bland si sensibil. Credincios si ascultator cu stapanul, este tolerant si grijuliu cu copiii.De obicei se intelege bine cu alte animale, uneori poate fi certaret cu alti caini, dar de regula se intelege cu ei.
Este o rasa adaptata foarte bine la viata de apartament. Cu un nivel scazut de activitate, este multumit cu plimbari scurte zilnice si in rest ii place sa stea langa familie. Este recomandat persoanelor mai putin active. Necesita dresaj si socializare
Este un caine usor de dresat. Se recomanda ca dresajul sa fie facut pe un ton bland, prietenos, dar ferm fara a fi sever.Consecvent si echilibrat.
Este un caine de paza si de companie.
Cainii din rasa bulldog englez sunt potriviti si unor persoane mai putin active, ei fiind destul de lenesi si cu toate ca au nevoie de miscare zilnica nu va vor obosi prea mult. Datorita dimensiunilor sale si a lenei, ei sunt potriviti pentru un apartament, mai ales ca latra destul de rar.
nu suporta caldura si sunt predipusi la obezitate. Pe langa aceste afectiuni bulldogii sunt predispusi si la torsiunea de stomac, displazia soldului, artrite premature, afectiuni renale si cardiopatie. Din cauza stopului accetuat si a nasului scurt, bulldogii englezi sforaie si respira mai mult pe gura. Alte neajunsuri ar fi ca le curg balele si au gaze. Tot din cauza conformatiei, bulldogul englez nu poate inota.
ia-l daca-l vrei, si nu ai dc sa il tii inkis mai.
razadeluna întreabă:
Alenira întreabă: