| TreiSurori a întrebat:

Astazi cand m-am trezit,langa pat am gasit un pui de pisica mort mancat de la brau in jos (codita si picioarele).
Nu am alte animale care sa il fii mancat, decat ....mama pisica.
A fatat acum 2 saptamani, 5 pui. 1 pui l-a mancat cand l-a nascut apoi cel de`al doilea l-a mancat dupa 2 saptamani.
Era viu,traia, manca..era ok (asa vedeam eu).
Aveti idee de ce a facut lucrul asta?
sad

Răspuns Câştigător
| bitihacy a răspuns:

Datorita mirosului ei foarte bine dezvoltat, pisica poate depista puii bolnavi. Ca si in cazul altor animale, femela poate decide daca este cazul sa-l indeparteze pe cel bolnav, pentru a nu pierde din energie cu ingrijirea lui. De asemenea, in timpul fatarii, pisica isi poate manca partial sau total puii, nu numai placenta. Pentru a evita aparitia pradatorilor in apropierea culcusului, pisicile pot sa manance puii nascuti morti.
Pisica simte daca puii ei sunt in pericol si, datorita instinctului de protectie, va incerca sa-i ascunda in alt loc. Totusi exista cazuri in care pisica isi omoara puii accidental atunci cand ii transporta dintr-un loc in altul.
Dupa nastere, puii sunt foarte fragili, putand fi foarte usor raniti (si) din cauza unei ingrijiri excesive din partea pisicii mame (de exemplu, linsul exagerat).
Alte motive:
-un mediu zgomotos;
-ingramadirea;
-atingerea puilor (in primele 2 saptamani);
-molestarea de orice fel a femelei;
Mai vezi si aici :
http://www.tpu.ro/......-ce-cauze/

| TreiSurori explică (pentru bitihacy):

Multumesc.

| bitihacy a răspuns (pentru TreiSurori):

Cu placere. Am si eu o pisica, a fatat acum 2 saptamani, iar primul pui a murit la nastere.Pe al 3-lea pui, l-a scos noaptea din culcus si la lasat sa moara. Vazusem cu o zi inainte ca era cam blegut si avea ceva in gurita, dar nu ma asteptam sa il abanoneze sad. Acum mai ai 2 puiuti, dar am grija in permananta de ei. Schimba-i culcusul, undeva aprooape de tine, sa ii poti auzi daca plang si incearca noaptea sa lasi o lumina de veghe langa ei.

19 răspunsuri:
| EvangelineLovin a răspuns:

Am mai auzit si eu ca fac asa, ciudat.

| AlexandraGabriellaLova a răspuns (pentru EvangelineLovin):

Tie ce iti mai face pisica bolnava?

| EvangelineLovin a răspuns (pentru AlexandraGabriellaLova):

E binisor, avand in vedere situatia.happy

| aumih16 a răspuns:

Ce nebunie sincer canibalism se cheama iti nasti copilul si apoi sa il mananci asta la animale dar la oameni sunt care mananca placenta dupa ce s-a nascut copilul ce scarbos scarbosenie simt ca mi se face rau e dezgustator asta nu la noi da in afara asa se face serios nu e de glumit deloc asa se face fara misto caterinca nu am inteles de ce dar e ciudat sa iti mananci chestia aia in care ti-ai tinut pruncul fatul la nastere

| Dalidah a răspuns:

Este o reactie prin care trec unele animale, de respingere a puilor. Inca nu s-a descoperit cauza, insa se pune accent pe o, sa zicem, depresie post-partum. Este foarte important sa nu atingeti prea mult puii nou nascuti, pentru ca le schimbati mirosul si mama ii poate respinge. Si asta nu e valabil doar pentru pisici.

| TreiSurori explică (pentru Dalidah):

Asta e chestia, nu i-am atins deloc pe nici unul de cand s-au nascut.
Imi este frica...sa nu se intample din nou.

| Meli34 a răspuns:

Trist. Cred ca nu isi iubea puii. sad

| p3tru00 a răspuns:

Pai s-ar putea sa fie exact ca la iepuri; daca ii atingi (sau te uiti la ei) cam o saptamana dupa ce ia fatat ii mananca. asa mi s-a intamplat si mie cu niste iepurasi micutzi care ia muscat noaptea... condoleante.(asa se zice no?) sorry

| TreiSurori explică (pentru p3tru00):

.........la oameni sa zice asa. Ma rog mersi.
asta e.

| p3tru00 a răspuns (pentru TreiSurori):

Poate o sa mai fete si o sa ai noroc...

| TreiSurori explică (pentru p3tru00):

Nu vreau sa mai fete. o dau

| p3tru00 a răspuns (pentru TreiSurori):

Iati mai bine un catelus cum ar fi un pui de haski

| EvangelineLovin a răspuns (pentru TreiSurori):

Sterilizeaza nu abandona. Pisicile se obisnuiesc foarte greu cu schimbarea, si daca o dai s-ar putea sa fuga de acolo si sa se intoarca la tine. Mai bine o sterilizezi si gata.

| TreiSurori explică (pentru EvangelineLovin):

Dap,asta o sa fac.
dar imi e frica sa nu mai manance un pui, aseara am stat treaza langa ea toata noaptea...am adormit spre dimineata... apoi m am trezit iar ca se auzeau mieunaturi..si nu era nimic, ii spala doar.
posibil sa fii fost bolnav cel mic.
+ ca e din incest... facut :-s

| EvangelineLovin a răspuns (pentru TreiSurori):

Nu cred ca o sa mai manance vreunul, pentru ca deja incep sa creasca si daca au trait pana acum inseamna ca sunt bine. sper...

| TreiSurori explică (pentru EvangelineLovin):

Off...sa speram ca e asa.multumesc din suflet