Datorita mirosului ei foarte bine dezvoltat, pisica poate depista puii bolnavi. Ca si in cazul altor animale, femela poate decide daca este cazul sa-l indeparteze pe cel bolnav, pentru a nu pierde din energie cu ingrijirea lui. De asemenea, in timpul fatarii, pisica isi poate manca partial sau total puii, nu numai placenta. Pentru a evita aparitia pradatorilor in apropierea culcusului, pisicile pot sa manance puii nascuti morti.
Pisica simte daca puii ei sunt in pericol si, datorita instinctului de protectie, va incerca sa-i ascunda in alt loc. Totusi exista cazuri in care pisica isi omoara puii accidental atunci cand ii transporta dintr-un loc in altul.
Dupa nastere, puii sunt foarte fragili, putand fi foarte usor raniti (si) din cauza unei ingrijiri excesive din partea pisicii mame (de exemplu, linsul exagerat).
Alte motive:
-un mediu zgomotos;
-ingramadirea;
-atingerea puilor (in primele 2 saptamani);
-molestarea de orice fel a femelei;
Mai vezi si aici :
http://www.tpu.ro/......-ce-cauze/
Multumesc.
Cu placere. Am si eu o pisica, a fatat acum 2 saptamani, iar primul pui a murit la nastere.Pe al 3-lea pui, l-a scos noaptea din culcus si la lasat sa moara. Vazusem cu o zi inainte ca era cam blegut si avea ceva in gurita, dar nu ma asteptam sa il abanoneze . Acum mai ai 2 puiuti, dar am grija in permananta de ei. Schimba-i culcusul, undeva aprooape de tine, sa ii poti auzi daca plang si incearca noaptea sa lasi o lumina de veghe langa ei.
Tie ce iti mai face pisica bolnava?
E binisor, avand in vedere situatia.
Da
Ce nebunie sincer canibalism se cheama iti nasti copilul si apoi sa il mananci asta la animale dar la oameni sunt care mananca placenta dupa ce s-a nascut copilul ce scarbos scarbosenie simt ca mi se face rau e dezgustator asta nu la noi da in afara asa se face serios nu e de glumit deloc asa se face fara misto caterinca nu am inteles de ce dar e ciudat sa iti mananci chestia aia in care ti-ai tinut pruncul fatul la nastere
Este o reactie prin care trec unele animale, de respingere a puilor. Inca nu s-a descoperit cauza, insa se pune accent pe o, sa zicem, depresie post-partum. Este foarte important sa nu atingeti prea mult puii nou nascuti, pentru ca le schimbati mirosul si mama ii poate respinge. Si asta nu e valabil doar pentru pisici.
Asta e chestia, nu i-am atins deloc pe nici unul de cand s-au nascut.
Imi este frica...sa nu se intample din nou.
Pai s-ar putea sa fie exact ca la iepuri; daca ii atingi (sau te uiti la ei) cam o saptamana dupa ce ia fatat ii mananca. asa mi s-a intamplat si mie cu niste iepurasi micutzi care ia muscat noaptea... condoleante.(asa se zice no?) sorry
.........la oameni sa zice asa. Ma rog mersi.
asta e.
Poate o sa mai fete si o sa ai noroc...
Nu vreau sa mai fete. o dau
Iati mai bine un catelus cum ar fi un pui de haski
Sterilizeaza nu abandona. Pisicile se obisnuiesc foarte greu cu schimbarea, si daca o dai s-ar putea sa fuga de acolo si sa se intoarca la tine. Mai bine o sterilizezi si gata.
Dap,asta o sa fac.
dar imi e frica sa nu mai manance un pui, aseara am stat treaza langa ea toata noaptea...am adormit spre dimineata... apoi m am trezit iar ca se auzeau mieunaturi..si nu era nimic, ii spala doar.
posibil sa fii fost bolnav cel mic.
+ ca e din incest... facut :-s
Nu cred ca o sa mai manance vreunul, pentru ca deja incep sa creasca si daca au trait pana acum inseamna ca sunt bine. sper...
Off...sa speram ca e asa.multumesc din suflet