anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Aveti catei? daca da spuneti-mi mai multe despre ingrijirea, sanatatea si rasa lor.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Shuppy-pinscher. 5 ani. femela.
regim relativ strict, bazat pe bobite uscate de la Acana(prin importator direct Canada) pentru ca este un caine care se ingrasa repede si asta ii va distruge sanatatea.totusi,de cate ori face ceva bun primeste recompense, biscuitei speciali.
cand era mic-mic si noi toti trebuia sa plecam de acasa ii lasam cateva maruntisuri la usa, de la recompense de mancare la noi jucarioare si in felul asta s-a invatat sa nu mai urle la usa si sa ne astepte cu bucurie, de fiecare data cand ne intorceam ii aduceam ceva bun, sau macar un mic covrig uscat.
l-am invatat sa nu mai faca prin casa pipi sau alte cele pentru ca vreo 3 saptamani m-am tinut zi de zi de acest catel si i-am spus fara prea multe povesti:NU_I VOIE.NU_I BINE.SA NU MAI FACI AICI. ferm dar nu am terorizat bietul pui. ce era de inteles a inteles.
doctorul veterinar il vede periodic, i-am facut periodic toate vaccinurile si nu uita ca vara toti cainii pot aduce purici si capuse in casa.va trebbui sa-ti faci un obicei din a-l cauta prin blanita si de a-i face deparazitarile la timp.
nu cred ca exista rase mai bune si rase mai rele, crred insa ca mult din caracterul lor poate fi prelucrat in primele luni de viata.de ex, e bine sa stie de la bun inceput ca il iubesti si arata-i asta, ca se poate baza pe tine, nu-i transforma copilaria intr-un circ in care tii sa-l inveti totul. du-l sa se intalneasca f des cu alte animale.cu cat mai devreme cu atat mai bine! invata-l sa socializeze si pe zapada asta minunata si vara cand scoate limba de-un cot.nu-l tine in casa ca se salbaticeste si va deveni agresiv cu alti caini.
arata-i locul unde trebuie sa doarma, altfel el va dori sa stea cu tine.eu l-am obisnuit pe un fotoliu al lui, acolo Shuppy se simte in siguranta, acolo ii place sa atipeasca, acolo se retrage daca o mai cert(da, o cert pentru ca daca plec de acasa in ultima clipa si uit rujul Shuppy il gaseste si-l mananca tot, pentru ca asa a vazut ea ca fac eu:ma uit in oglinda si "Mananc"ruj). Stii cum am invatat-o sa doarma singura si sa nu sara in patul meu? i-am cumparat o pernuta de la magaz. animale si am tinut-o 2 zile in dulapul meu, sa prinda mirosul stapanului, apoi Shuppy a fost foarte fericita si increzatoare.Are pernuta ei-proprietatea ei si asta-i da siguranta.
Cand sotul meu a luat acest caine m-am temut dar azi stiu ca Shuppy este una dintre alegerile bune din viata noastra.

2 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Andromedda a răspuns:

Eu am un shih tzu, Lilo. L-am cumparat la 3 saptamani si la inceput credeam ca nu o sa il pot tine(stau la apartament)pentru ca isi facea treburile peste tot, daca il duceam afara nu facea pipi sau caca dar imediat ce ajungeam acasa facea pe covor. Asa ca i-am cumparat niste scutece pentru caini( niste covorase mici absorbante pe care sa isi faca treburile)pe care le-am pus in locul in care isi facea treburile de obicei.Il mutam treptat in locul in care vroiam sa isi faca nevoile. Din fericire in ultimul timp isi face treburile de cele mai multe ori afara iar pe vreme urata, cand nu pot sa il scot pe scutec.

De mancare ii dau mancare de catei(hrana uscata), niste gustari speciale pentru caini din iaurt si mancare de casa:supe(foarte putin condimentate) legume (ardei, morcovi etc) fructe (mere, pere, nuci, portocala...).
Nu am voie sa ii dau oase, cartofi si fasole.

I-am facut deparazitarile si vaccinurile necesare iar acum mai mergem periodic la veterinar.

Ii facem baie o data la 2 sapt.La aceasta rasa ii creste parul pana jos(nu naparleste) si trebuie tuns. Eu prefer sa ii las blana scurta pentru ca atunci cand avea blana mai lunga i se incalcea si i se murdarea repede cand veneam de afara.

Cand era mai mic avea o problema cu muscatul. Nu musca pentru ca era rea, ci pentru ca se juca. Din fericire acum nu mai musca.

Cam ata e.happy