| SteelShadow a întrebat:

Azi am pus porcusorii de Guineea împreuna (femela si mascul). Masculul fuge ca un nebun dupa ea, iar ea pare foarte speriata si fuge de el. De aceea i-am despartit. E normal așa ceva pentru imperechere? Nu ar trebui sa se cunoască puțin? Răspunsuri din proprie experiența va rog!

Răspuns Câştigător
| LaLaura a răspuns:

Pai femela nu era in calduri, logic ca fuge de mascul. masculul nu cauta sa se cunoasca ci sa se imperecheze( de vina sunt hormonii)
Femela intra in calduri o data la fiecare 13-20 de zile ( in medie 16 zile). Perioada cand doreste sa se imperecheze dureaza circa 24-48 de ore, din care femela este dispusa sa accepte mascului numai circa 6-12 ore.

| SteelShadow explică (pentru LaLaura):

Pai si are un comportament specific? Cum imi dau seama ca vrea sa se împerecheze? Daca as împărți cușcă in 2 compartimente si i-as pune pe amândoi oare nu s-ar cunoaște mai bine?

| LaLaura a răspuns (pentru SteelShadow):

Buna.
Ei nu sunt interesati sa se cunoasca mai bine. Masculul doreste doar sa se imperecheze, si femela doreste doar sa fie lasata in pace daca nu este in calduri.
Femela cand intra in calduri emita niste sunete, asemanatoare ca cantecul unei pasari.
Acum ai putea sa le desparti cusca daca doresti, dar sa se cunoasca nu o sa doreasca, masculul s-ar putea sa gaseasca o calea sa ajunga la femela.
De obicei daca masculul e prea insistent s-ar putea sa il muste sau sa urineze pe el.

| SteelShadow explică (pentru LaLaura):

Atunci am sa astept... Poate va avea ea chef o data. Apropo, ai avut porcusori de Guineea?

| LaLaura a răspuns (pentru SteelShadow):

O sa aiba chef, o sa intre in cateva zile in calduri.
Am avut dor unul singur, dar acum vreo 16 ani si era mascul.

5 răspunsuri:
| dalii389 a răspuns:

Pai este normal ca femela sa fuga de el. Poate pentru ca ea nu il cunoaste prea bine inca. Dar lasa-i sa stea impreuna, se vor obisnuii unul cu altulwinking. Sper ca te-am ajutat, funda? puppy dog eyes