In general bichonii au nevoie de o toaleta zilnica. Daca il vei pieptana zilnic nu-i va cadea niciun fir prin casa. Daca insa uiti cu zilele sa faci acest lucru, sigur va lasa par prin casa, dar nu mult. Mai rau va fi ca se va incalci si va trebui tuns. Oricum de prin luna martie si pana prin octombrie va trebuie sa il tunzi scurt pentru ca e cald si in perioada asta nu lasa par.
Iar bichonul frise nu lasa par deloc, indiferent daca e tuns sau nu, daca e pieptanat zilnic sau nu. El are parul putin ondulat si firele care mor raman prinse de celelalte in bucle si nu cad prin casa. Doar raman in perie cand sunt pietanati. Eu am bichon frise si nu am vazut niciun fir de par prin casa, nici macar iarna cand are parul mare.
Dar conteaza si alimentatia cainelui. Daca e hranit cu porcarii de boabe (pedigree, friskies sau alte asemenea) sau mai rau cu mancare gatita, este clar ca va lasa par. Pt un animal sanatos din toate punctele de vedere (chiar si blana) e nevoie de o mancare de calitate (royal canin, hils) si de o ingrijire corecta (vaccinuri, deparazitari, vitamine, baie, pieptanat, tuns). Doar asa nu ii va cadea parul.
Nu,nu lasa par depinde asta si de tine, daca vrei sa nu-i cada parul tu trebuie sa-l piepteni destul de des macar de 2 ori pe zi si asa vei vedea ca nu-i va cadea par pe jos daca nu respecti acesta conditie blana lui/ei va fi incurcata si-l va durea pe bietul animalut si asa ii va cadea si parul deci piaptanal si asa n-o sa ai nici o problema cu el
Nu numai pe covor ci in toata casa... bichon = o bila de par pufoasa si draguta...dar lasa muult par
Da inca foarte mult dar de departe nu se vede doar de aproape... funda te pup pa
Depinde ce rasa este.bichonul frise nu lasa, bichonul havanez lasa si trebuie periat zilnic, bichonul maltez lasa putin par.bichonul trebuie periat regulat