Tin sa precizec ca:Poza pusa de Haosen, in acea poza catelul nu are o luna, are in jur de 2luni jumate-3 chiar.
1-Shih tzu la o luna-http://www.google.ro/......tp?/imgres are blana mica, pe la varsta de 2-3 luni incepe sa fie stufoasa, iar apoi pe la 6 luni incepe sa creasca lunga si dreapta Ex:http://www.google.ro/......tp?/search
2-Depinde de fiecare veterinar! De obicei, nu este bine sa scoti catelul afara daca nu are toate vaccinurile facute, pentru a nu lua contact cu microbii externi. Daca catelul are deparazitarile interne/externe facute, si macar 2 vaccinuri-3, poti sa il scoti putin in fata blocului, timp de 10 min, de 2 ori pe zi.Dar sa ai grija sa nu ia deocamdata contact cu alti caini, si nici sa nu manance de pe jos. Exista pad-uri, niste covorase absornabnte pentru catei, pentru a face treaba mica si treaba mare pe ele:))
3-La cateii de rase gen:Shih-Tzu, bichon baiile se fac mai des, avand parul lung. Poti sa ii faci o data la 2 saptamani este cel mai bine, sa nu exageram si sa ii facem o data pe saptamana. Poti sa ii cumperi servetele umede pentru catei si in fiecare seara il stergi cu ele.
4-Apa trebuie sa fie potrivita, o incerci pe cot, pentru ca acolo este mai sensibila pielea
Buna!
2. Orice caine pana la ultimul vaccin nu are voie sa iasa afara, asta inseamna in jur de 3 luni, iar dupa ultimul vaccin trebuie sa mai stea in casa 7-10 zile sa se imunizeze si cu ultimul.
3. De maxim 2 ori/luna,nu e bine sa-i faci la nici un caine baie mai des de atat. In caz ca are un miros mai ciudat,ai putea sa ii dai o data cu sampon,clatesti,apa cu otet, clatesti, sampon, clatesti si nu va mai mirosi. Cand vi de afara si e dupa ploaie o speli doar cu apa pe labute si burtica, iar daca chiar necesita spalare se poate spala.
4.Apa trebuie sa fie potrivita, cum o simti tu asa o simte si cainele.
Am eu un caine Shih-tzu, are 1 an jumate. Iti explic eu ce e necesar.
1. Uite cateva poze dupa net cu caini shih-tzu ( nu gasesc prin laptop poze cu al meu ) : http://tinypic.com/view.php?pic=2hgeb9e&s=5 ( asta e fata, al meu e baiat ) dar, tot cam asa arata. La blana, depinde de caine, unii shih-tzu au blana pufoasa, alti mai tare asa, nu stiu cum sa-ti zic, al meu are blana pufoasa.
2. Da, este adevarat ca pana nu-i faci toate vaccinele, nu este foarte bine sa-l scoti afara, in cazul meu nu l-am scos. Exista pampersi speciali pentru caini, unde fac treaba mare si treaba mica.
3. Eu ii fac baie la al meu odata pe saptamana, asa mi-a zis medicul lui veterinar.
4. Cand ii faci baie, sa nu fie nici prea rece nici prea calda. Sa fie calie. ATENTIE! Sa nu-l speli cu sapun de oameni, sau sampon de oameni. Ei au samponul lor special.
Sper ca ti-am fost de folos, pa-pa. :*
Cainele din poza are o luna? in legatura cu iesitul afara: eu cand o sa merg sa il iau nu o sa aiba vaccinurile facute, o sa aiba doar o luna si pana ajung acasa cu el voi merge cu masina dar si pe jos pana acasa. si as vrea sa-l invat de mic sa isi faca nevoile afara ca dupa sa nu am probleme(stau la bloc).
Da, cainele din poza are o luna - doua maxim. Si eu l-am luat fara vaccine, si l-am dus acasa tot cu masina si in brate. Ti-am spus, in cazul meu, veterinarul lui mi-a zis ca in cel mai bun caz pana nu i se fac toate vaccinele sa nu-l scot afara, mai ales ca nu are vaccinurile toate, si ar putea lua purici, sau sa se imbolnaveasca. Inainte, poti vorbi cu veterinarul lui, si el iti va explica mai multe. Daca veterinarul iti va da voie sa-l scoti afara, este foarte bine atunci.