| Siimy a întrebat:

Buna am 13 ani si peste 2 luni e ziua mea ...am vorbit cu tata sa imi ia un aparat de fotografiat nikon dar el zice ca e mai bun canon. din cate stiu nikon e cel mai dun...help me! FUNDA!

3 răspunsuri:
| cok a răspuns:

și Nikon și Canon sunt la fel de bune (alegerea ține de obicei de preferințe personale).
obiectivele originale Canon sunt mai scumpe decât cele originale Nikon, dar eu de exemplu nu am decât 1 obiectiv original Canon, restul de obiective sunt făcute de alți producători (Tamron, Tokina etc) iar prețurile acestora sunt de obicei la fel indiferent de body-ul (Canon sau Nikon) pentru care sunt proiectate.

dacă optezi pentru Nikon verifică dacă modelul ales are motor de auto-focus în body. La Canon au toate, dar la Nikon nu au toate (vezi modelele D40 si D60) și e destul de greu de lucrat fără. Exista obiective pentru Nikon cu motor de autofocus încorporat, dar le-am vazut la lucru și pot să îți zic că focalizează mult mai încet decât cele cu built-in focus drive motor în aparat.

| UraganGeo77 a răspuns:

Niko Canno sunt bune amndoua depinde fiecare e diferit cu putin de altul depinde ce vrea sa iti ia tatal tau sau alegerea ta! O si la multi ani!

| Siimy explică:

Ok el a spus ca imi ia ultimul model aparut!