| cristina96 a întrebat:

Buna am 13 ani si sunt din Bucuresti. De un an de zile imi doresc foarte mult un catel cocker sau shar-pai, insa parinti mei nu prea sunt de acord pentru ca nu am o medie peste 9, 50 si nici nu sunt foarte ordonata. M-am informat foarte mult despre cresterea si ingrijirea cainilor si stiu ca un caine nu are nevoie numai de afectiune, ci si de hrana, ingrijire speciala, vaccinuri etc.
Pana acum am obtinut un termen pana la sfarsitul anului scolar in care trebeuie sa iau note foarte mari si sa imi schimb atitudinea.
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi, pentru ca nu stiu daca o sa fac fata provocarii pe semestrul 2.
Multumesc mult!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca iti doresti mult acel catel, vei putea! Dar, dupa ce il primesti, sa nu cumva sa revii la vechile obiceiuri. Un caine are nevoie de plimbare, ingrijire, program aproape fix de scos afara...etc. Daca nu faci asta, vei chinui un catel, nevinovat, iti vei supara parintii si, in final poate ca nu vor vrea sa aiba ei grija de catel si il vor da altcuiva. Vei pierde un sufletel care s-a atasat de voi si, vei pierde increderea si respectul parintilor. Eu sunt convinsa ca daca iti doresti mult acest catel te vei schimba si, nu iti va fi greu! Succes!

4 răspunsuri:
| i_love_you_and_i_am_cool a răspuns:

Esti in aceiasi situaite ca mine.si eu imi doresc foarte mult un catelus(beagle sau labrador) si parintii au zis, de fapt au promis ca ca mi-l ia la sfarsitul anului daca iau premiu.eu am deja note bune, cea mai mica nota a mea este un 8, dar mama si tata oricum nu au cum sa mi-l ia pana la vara, si au zis daca tot pana la vara nu au posibilitati, sa vada si ce premiu iau.eu am luat premiu intai in fiecare an, eu nu inteleg care e problema la mine dar iata sfatul meu:incearca sa iti inveti lectiile, tentatiia de a asculta muzica sau a te uita la tv e mare, dar uita de asta si invatati, fa curat, odata, cand vin ei de la servi sa te gasesasca cu lectiile terminate si cu totu in ordine, dacavrei ceva cu adevarat luptate! eu am vrut note mari si m-am luptat sa le mentin as din cls 1, si am reusit. daca inveti, nu ai ce pierde

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La 13 ani scrisul tau pare "tocmai bun pentru a primi un caine". serios, nu glumesc. evident, vreau sa te incurajez si eu sa iti tii firea, sa nu te dai batuta, in fond deja a trecut semestrul, mai e unul si un pic! apoi parintii tai vor putea face evaluarea corecta.
oricum, vroiam sa-ti zic despre shar-pei(cu i) ca nu se compara cu rasa coker, e mult-mult-mult mai dificil de intretinut... abia se zareste de dupa cutele lui minunate dar, stii bine deja, caci spui ca te-ai informat, sunt foarte sensibili, si chiar intre cute ascund paraziti si se infecteaza usor.shar-pei este totusi o rasa pentru cei care au experienta si multa rabdare, este o rasa care creaza multe incercari stapanilor.
te sfatuiesc cu toata prietenia sa tragi tare la scoala, cand insa simti ca vei avea o zi mai grea avertizeaza-ti parintii cu bun simt ca nu ai fost tu in apele tale, ca esti un omulet care se lupta (sa le amintesti mereu asta, ca te straduiesti in fiecare zi la scoala sa fii buna, ca nu uiti deloc care ti-e misiunea, e important sa le subliniezi ca tu chiar muncesti, sa vada ca nu stai degeaba si ca iti pasa mult )iar daca o mai dai in bara la vreo materie asigura-i ca vei resptabili echilibrul.Adica,fara a fi o pisaloaga, o santajista miorlaita sau agresiva, ei trebuie sa inteleaga ce mult vrei tu Cainele, ce mult inseamna pentru tine, dar mai ales trebuie sa simta ca incerci din rasputeri sa te depasesti tu pe tine, asa cum vor parintii tai.
Eu iti vorbesc asa pentru ca sunt mama care i-a cerut copilului ei, care-si dorea un caine, cam tot ceea ce parintii tai doresc pentru tine.Azi stiu ca alegerea de a cumpara pe SCHUPPY(in germana e prescurtarea de la matreata)a fost una dintre alegerile cele mai bune din viata familiei mele. Dar am fost la un pas sa nu-l putem cumpara pe cainele pe care-l avem, si asta nu inseamna deloc ca imi iubesc mai putin fetita, sau ca nu-mi plac defel cainii.Nicidecum,a fost un concurs de imprejurari si a contat mult si norocul, sa stii.De asta te voi ruga sa nu-i judeci pe parinti, eforturile tale vor fi rasplatite oricum Cristina 96.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum sa nu faci fata...lupta pentru ce iti doresti!

| alittlestar a răspuns:

Nici eu nu sunt de acord cu chestia asta cand parintii imi spun ca daca nu iau premiul 1 la scoala atunci nu primesc ceva sau nu mai mergem in vaknta unde vreau eu e foarte enervant da daca asa vor ei ma supun.
si u daca iti doresti cu adevarat acel catel atunci vei obtine eu de cate ori imi propun ceva din toata inima si imi dau toata silinta atunci il obtin!