| prettyselena11 a întrebat:

.am 2 perusi care au 2-3 luni eu cred ca ei au paduchi nu stiu sigur,dar am observat ca iti smulge penajul, deci intrebarea mea este:Cum imi dau seama ca perusii mei au paduchi?

Răspuns Câştigător
| Andr3 a răspuns:

Nu au paduchi, au purici de papagali laughing stiu ca suna ciudat, asa mi-a zis mie mai demult omul de unde mi-am achizitionat papagalul (si este un om destul de informat, este asistent veterinar) si faptul ca isi mai smulge puful si se curata inseamna ca scapa de penele care trebuiesc indepartate pentru cele noi pentru ca vara este perioada in care le pica penele mai rau si li se schimba penajul.Si de acei purici nu poti scapa, ei se scarpina si se curata singuri, nu trebuie sa faci nimic.Cand penele li se schimba, cele noi sunt invelite si au aspectul unor "insecte " dar usor se vor desface.Stai calmawinking

3 răspunsuri:
| Adryanna2000 a răspuns:

Si eu am perusi.Stiu la ce te referi, insa aceea nu sunt paduchi. La un interval de timp pasarile isi schimba penajul (penele si fulgii).In momentul cand le cad penele la cresc altele.Noile pene sunt invelite la radacini in niste ''folii''. Incet-incet folile se rup, iar ramasitele au un aspect de paduchi, dar nu sunt. Funda?

| prettyselena11 explică:

Multumesc mult!

| mariacerasela a răspuns:

Buna si eu am doua nimfe si tot asa se "pufaie"asa fac ei se curata nu au paduchi.am intrebat doctorul de animale si a zis ca nu au nimic asa fac ei sa se curete.