| sweetys a întrebat:

Am avut un caine Husky, dar din pacate a murit sad. Am si eu o intrebare pentru cineva care au cunostinte in randul Dr. veterinari fiindca vreau sa aflu ce virus sau boala este, fiindca acum am aflat ca a mai aparut un caz asemanator ca al meu la o cunostinta care are un catelus, dar sta in cealalta parte a orasului. La mine in cartier a fost epidemie printre caini de acest virus, printre cainii vaccinati si ne vaccinati, de apartament sau de curte. Boala debuteaza cu durere la unul din picioarele din spate, apoi cu lipsa poftei de mancare, nu mai bea apa si la sfarsit moare. Eu am fost la veterinarii mei din ores si toti au zis sa ii fac antibiotice, celmante, glucoza si vitamine, asta am si facut si dupa trei saptamani de chinuit saracul suflet a murit. As vrea sa stiu despre ce virus este vorba. Cand mi-a murit mie cainele am mai aflat ca au mai murit si alti caini cu aceste simptome. FUNDA ( sper ca am fost destul de clara. Si fara mistouri, va rog)

3 răspunsuri:
| MadHOuse a răspuns:

Parvoviroza canina (gastroentrita parvovirotica) este o boala infectocontagioasa foarte grava, adeseori mortala, produsa de unul dintre cei mai mici virusi ai familiei Parvoviridae, deosebit de rezistent, fiind capabil sa supravietuiasca in mediu la temperaturi extrem de scazute, pana la 6 luni. Aceasta boala afecteaza in special tineretul si se caracterizeaza clinic prin fenomene de gastroentrita si voma asociate cu tulburari generale grave. Animalul este apatic si nu are pofta de mancare, iar, pe masura ce boala inainteaza, devine hipotermic. Diareea, la inceput galben cenusie, devine bruna si capata un miros fetid. Aceasta, insotita de voma, conduce la dezhidratarea rapida a animalului. Daca nu interveniti urgent, catelul moare in 3-4 zile de la debutul bolii.
Aceiasi problema am avut si eu cu un ciobanesc...

| sweetys explică (pentru MadHOuse):

A avut cand era pui si a scapat si i-am facut dupa aceea iar vaccin preventiv. Acum e altceva e luat din aer, chiar nu imi dau seama. Au murit caini care nu au intrat in contactu( fecale, saliva, sange) cu alti caini, Problema aici este ca boala debuteaza cu dureri de picioare in special cele din spate. Si a afectat caini trecuti de 2-3 ani.

Întrebări similare