Bună! În primul rând gândeștete că și dacă plângi, el nu va reînvia sau va veni înapoi. Poate o fi avut vreo boală, sau altceva.
În fine, eu în locul tău n-aș mai plânge și aș încerca să-l uit. Sper că ți-am fost de folos!
Intotdeauna cand ai un pet trebuie sa te gandesti ca nu va trai cat traiesti tu, si sa fii pregatita de orice. Toti ne atasam de animalutul nostru, e aproape ca un copil. E normal sa-ti para rau dupa el, dar asta este viata. Ascunde tot ce a fost al lui, ocupa-i coltul cu altceva si incearca sa te tii ocupata cateva zile ca sa nu te mai gandesti la el.
Buna! In primul rand condoleante! In al doilea rand vreau sa iti spun ca si eu am doi papagali tot amorezi. Sunt foarte draguti, si asa cum ai spus si tu sunt foarte speciali. Imi pere sincer rau sa aud ce s-a intamplat pentru ca imi imaginez cum ar fi sa fiu in locul tau. Un sfat de la mine ar fi sa respiri adanc si sa te gandesti astfel:
1. Papagalul meu a murit. Nu se mai intoarce niciodata indifrent daca plang eu sau nu.
2. Orice fiinta vie de pe planeta sta moare fiindca asa e cursul vietii. faptul ca a murit este o dovada ca a fost viu.
3.Ce imi lipseste? El ca si sufletel sau el ca si animal de companie? Un animal de companie nu este ca un om. El se poate inlocui cu un caine, o pisica, sau daca chiar ai fost atasata de el un alt amorez. Noi de obicei atunci cand ne luam un pet ne atasam de ei dar gandeste-te ce repede te-ai atasa si de altul identic. Sfatul meu e sa iti iei un alt papagal la fel sau daca nu un papagal cu durata de viata mai lunga.
Eu am deja un caine, Nodi, și un papagal perus, Cici, dar dacă îmi iau alt papagal la fel ca Paco, nu o sa fie ca el, Ok o sa arate dar nu o sa se comporte ca și el. El era special pentru mine, nu exista alt papagal care sa îi ia locul