| roky26 a întrebat:

Am doi caini, o fata si un baiat. Fata stie sa mearga in lesa dar baiatul nu vrea deloc merge 2 cm apoi sare si se zbate in lesa.Cum as putea sa il invat sa mearga si el in lesa?

Răspuns Câştigător
| whatevernvm a răspuns:

Cel mai simplu ( ceea ce am facut eu cu cainele meu, a fost destul de greu fiind ciobanesc mioritic) este sa il ti o zi (sau cat este nevoie)legat cu lesa de ceva din casa(daca este mic si sta in casa, gen ceva ce nu poate rupe ) sau sa il legi de un obiect de afara(daca este mare). Nu va avea incotro decat sa stea altfel o sa isi rupa gatul...nu o sa pateasca nimic stai calm/a. O sa planga la inceput dar se va intvatahappy

1 răspuns:
| alexy2000 a răspuns:

De ce trag cainii in lesa si cum sa-i facem sa renunte la acest obicei?


Un caine e de mare folos in casa, dar in afara ei iti poate da multa bataie de cap. De exemplu atunci cand iesi cu el la plimbare si acesta trage cu putere de lesa. Indiferent daca vede o pasare zburand, o masina trecand prin fata lui sau un pieton pe partea cealalta a drumului, cainele trage de lesa, se smuceste, provocandu-ti mici dureri si o stare sufleteasca incomoda.




Plimbarea placuta de dupa-amiaza devine o adevarata lupta intre caine si stapanul sau; plimbare din care ambele parti se intorc acasa furiosi si frustrati.



Cum invat cainele sa nu mai traga in lesa?


In drum spre casa, poti sa-i fii recunoscator cainelui pentru ca te ajuta la "urcarea scarilor" dar durerile incheieturii ce apar a doua zi, nu sunt prea placute. Trebuie sa stii insa ca asta nu e vina cainelui. Faptul ca animalul nu stie sa se plimbe cu lesa se datoreaza mai degraba "educatiei" de care a avut parte, iar asta deja tine de tine, ca stapan. Cainele care trage insistent de lesa probabil nu are prea multe posibilitati de miscare, asa ca e responsabilitatea ta sa-i acorzi spatiul necesar pentru a-si manifesta energia.



Invata-ti cainele sa se plimbe in lesa!

Incearca sa obisnuiestu cainele cu lesa inca de la o varsta frageda. Invata-l ca lesa care nu e strans legata inseamna libertate de miscare, in timp ce lesa stransa semnifica imobilitate si restrangere. Daca in timpul plimbarii cainele incepe sa traga de lesa, cel mai indicat e sa va opriti, si tinand strans de el, sa-l faci sa inteleaga ca nu e un moment potrivit pentru inaintare.

In nici un caz sa nu tragi de el, nu striga la el si, mai ales, nu-l lovi! Daca observi ca nu s-a potolit, schimba directia plimbarii. Cu un dresaj canin sistematic si regulat, cainele va invata sa se comporte adecvat in timpul plimbarii zilnice. Daca nici asa nu reusesti sa-l faci sa renunte la prostul obicei de a te trage de brat si de a actiona pe cont propriu, foloseste o lesa flexi. Aceste tipuri de lese sunt foarte eficiente mai ales in cazul cainilor de talie mare; daca animalul trage de ea, se va simti strangulat si va fi nevoit sa se opreasca.