1. le poti da ceai dar nu fierbinte.
2. ratele se hranesc foarte bine cu peste
3. nu pentru ca ele sunt obisnuite cu apa si le poti lasa sa stea in apa mereu
4. nu prea ai cu ce sa te joci cu ele.
5. Asternutul trebuie sa fie bun izolant si absorbant si sa permita deplasarea usoara a puilor. Cel mai potrivit pentru boboci este fanul sau paiele uscate de cereale. Rudele de la tara va vor putea ajuta in acest sens. Ziarul sau hartia, desi sunt bune absorbante, nu asigura o buna aderenta pentru ratuste, existand riscul sa alunece cu picioarele in lateral, dislocandu-le. Asternutul trebuie sa fie mereu uscat, pentru ca puilor sa nu le fie rece. Paiele ude pot fi indepartate usor si inlocuite cu altele. O data pe saptamana se indeparteaza toate paiele si se curata bine tot tarcul/ culcusul.
Caldura este foarte importanta pentru cei mici
6. FUNDA?
Si eu am rate
1. Le poti da ceai rece decare vrei u, dar nu cred ca o sa bea
2. Malai putin ud, sau frimituri de paine, iarba, urzici tocate
3. Cam da, dar daca acum nu au nimic, nici nu vor pati.
4. Cam cu nimic, sunt animalute plictisitoare, lasale sa se plimbe
5. Sunt foarte simplu de ingrijit, trebuie doar sa le dai mancare si sa cureti dupa ele.
Baia nu le'au afectat.Chiar le-a placut si nu cred ca se vor imbolnavi(le-am pus in apa calda).
1.Da! Le poti da ceai de urzica(bunica mea asa le da)
2.Da-le concentrat sau verdeturi diverse
3.Nu cred ca le afecteaza cu ceva
4.Lasa-le sa se plimbe!Nu prea trebuie sa te joci cu ratele.
5.Apa zilnic(nu prea rece); loc unde sa le tii(daca sunt mici poti sa le tii pentru cateva zile intr-o cutie.
6. FUNDA?
stiu ca nu este bine sa le faci baie cand sunt mici pentru ca ele nu secreta o substanta care sa le protejeze de apa numai cand sunt mai mari