| Stroe_Andreea-Nicoleta_2000 a întrebat:

Bună!
Am făcut o greșeală și i-am dat hamsterului meu prea multa mâncare... Cred. Mereu îi umpleam bolul cu semințe. Cum îl pot face sa slăbească?

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Il pui la dieta, sport mai mult si mai putina mancare, metabolismul este acelasi si la noi si la ele

Răspuns utilizator avertizat
| bbobo22 a răspuns:

Va muri daca nu vei face ceva urgent. Oricum ei nu traiesc mai mult de 2 ani. Schimba-i dieta, nu-i mai da asa multe seminte. Da-i sa manance felii de morcov, salata, patrunjel, mar.
Personal eu as incerca sa-l ajut sa hiberneze. La temperaturi de sub 10 grade hiberneaza. Deci daca vei scoate vasul in care il tii afara pe vremea asta (undeva unde sa nu aiba acces vreo pisica), va hiberna. Corpul lui se raceste, se reduc mult bataile inimii si hiberneaza. Va parea mort, dar nu trebuie sa te sperii. Cand temperatura va creste, se va trezi treptat. Daca vrei sa faci asta, asigurate ca este bine hidratat. Da-i in alimentatie pentru cateva zile inainte legumele care ti le-am enumerat eu mai sus. Si neaparat sa aiba apa. Daca hiberneaza va slabi garantat, si va trai un pic mai mult.

| Stroe_Andreea-Nicoleta_2000 explică (pentru bbobo22):

Nu poate răci?

| Stroe_Andreea-Nicoleta_2000 explică (pentru bbobo22):

Păi nu va răci?

| bbobo22 a răspuns (pentru Stroe_Andreea-Nicoleta_2000):

Daca are suficient talas unde sa se ascunda, nu va raci. Organismul lui intra in hibernare, si este adaptat la astfel de situatii. Dar repet, atunci cand hiberneaza arata ca si cum ar fi mort. Se va trezi doar cand o sa temperatura va creste, si important este sa creasca treptat, asa cum se intampla in natura. Sa nu treaca brusc daca la rece la cald. Cand hibenreaza, nu se mai trezeste sa manance sau sa bea apa. De asta este bine sa fie foarte bine hidratat inainte. Daca este gras, cu atat mai bine, isi va cosuma rezerva de grasime.

| bbobo22 a răspuns:

Te mai invat un turc care iti va usura foarte mult munca de curatare a custii lui. Poti sa-l inveti sa faca pipi la wc-ul lui :). Gasesti la petshop ceva de genu: http://petshopmania.ro/....../index.php
Il urmaresti in ce colt al custii face de obicei pipi, si iei talasul respectiv si-l pui in cutie, si muti cutia in cotul ala. In 2-3 zile invata sa mearga la wc :). Eu cand am avut hamsteri imi era mult mai usor sa curat mai des doar cutia respectiva decat toata cusca. Pentru ca doar urina lor miroase.