| DanielGabriel666134 a întrebat:

Bună, am găsit un pui de vrabie în pragul casei mele. Fiind pasăre sălbatică, mă tem să nu moară dacă e îngrijită de om. I-am pus un așternut și l-am lăsat unde l-am găsit. Dacă într-o oră nu apare mama puiul, ca să îl poată lua, îl îngrijesc eu până crește, sau îl las acolo și continui să aștept? VĂ ROG, AM NEVOIE DE UN RĂSPUNS URGENT!

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai lasă-l acolo. Probabil sau mai mult că sigur a căzut din cuibul lui, dintr-un copac sau de la streașina casei. Dacă nu apare mămica lui (care ar trebui să fie "în zonă") îngrijește-o tu, poți să îi dai niste frimituri de pâine, dacă ai muște/musculițe sau viermișori, malai, albuș de ou. Îmi pare rău dacă nu apare mama lui.
Și eu am găsit pe ploaie când eram mai mică o vrăbiuță mică care abia mai putea să meargă de la ploaie și am luat-o, am adus-o în casă. Am bagat-o într-o cușcă veche pentru păsări care o aveam și am hranit-o, dar din păcate după câteva zile în care i-am dat prea mult gălbenuș sau albuș de ou a început să facă "diaree" și știam că e pe moarte așa că am adus-o afara(când era uscat, senis) dar peste câteva ore a murit. Mi-a părut foarte rău deoarece poate mama ei a venit după ploaie și a cautat-o dar nu a găsit o și poate trăia.
Sunt păsări, n-ai ce sa le faci, sunt diferite de noi și până la urmă și ele mor cândva.

| andreiadrian12 a răspuns:

Ma poti contacta pe contul TPU prin mesaj referitor a vrabiute randunele! Am o fetita copila careia ii plac, platesc oricat pentru o vrabiuta randunica femela si colivia si transportul specializat curierul dupa 15 mai iau pensia.

| zdenix a răspuns:

Mitul precum că păsările ia recunosc puii după miros este fals. Îngrijește puiul sau poți găsi un cuid și poți aștepta să vezi dacă familia cuibului îl adoptă, in cazul in care nu îl adoptă îngrijește tu puișorul și vei avea un animăluț de companie foarte simpatic. Ai grija de el!?