| ridhimagupta a întrebat:

Buna am mare nevoie de ajutor in curand vou adopta o catelusa de la adapost problema este ca ea e mai sperioasa nu trebuie sa tip in prezenta ei.Problema mea ar fi ca ea isi face nevoile pe unde vrea si eu stand la bloc nu mai poate avea aceeasi libertate ca la adapost nu stie sa mearga in ham daca ii e frica face pe ea uneori, iar mama nu mai vrea sa mai educe inca una eu mai avand o catelusa acasa pe mama o cam deranjeaza ca trebuie sa mai faca educatie inca la una. Va rog mult qs vrea cat mai multe raspunsuri folositoare as vrea sa stiu cum as putea sa o invat cu hamul si cu iesitul afara si sa nu faca in casa.Ps dupa revelion o castram si vrem sa o luam

Răspuns Câştigător
| LaLaura a răspuns:

Cred ca este inca un puiut pana in varsta de 2 ani cum o descrii tu. Pentru a nu face pe unde apuca, cumpara-i lavete speciale, se gaseste la orice pet shop, lavetele trebuie puse undeva sa le vada si sa ajunga usor la ele ( incerca sa o pui langa lavete cam dupa 30-60 de minunte dupa ce bea lichide - odata ce isi simte mirosul pe lavete, doar acolo o sa faca).
Trebuie sa o inveti afara, sa ii faci un program fix ( la ora fixa sa o duci afara de 3 ori pe zi - iar ea o sa se obisnuiasca in acel interval de timp, dar ai grija, daca bea multe lichide dupa ce o duci afara, e normal sa vrea din nou afara, ca trebuie sa isi faca nevoile, deci, de preferat sa bea mai multe lichide inainte de a o duce afara, asta nu inseamna ca trebuie sa nu ii dai apa, apa trebuie sa fie mereu prezenta).
Iar legat de ham o sa se obisnuiasca cu timpul, e si normal asa, trebuie sa o lauzi cand merge bine in ham.
Iti trebuie multa rabdare si timp, deci, nu te descuraja, o sa invete sa se comporte frumos in ham si sa isi faca nevoie corect afara, doar ca iti trebuie un pic de timp, si multa rabdare.

| ridhimagupta explică (pentru LaLaura):

Da are 1an-1 an jumate ele deja se cunosc intre ele

| LaLaura a răspuns (pentru ridhimagupta):

Trebuie sa ai multa rabdare, si sa o intelegi ca are nevoie de timp sa se acomodeze si sa invete unde sa faca si cum sa se comporte corect, dar cu iubire si intelegere o sa vezi ca o sa invete. Apreciaz-o de fiecare daca cand face un lucru bun, ca sa stie ca e foarte bine ce face.
Deci, da-i timp si ofere-i intelegere si o sa vezi ca nu o sa te dezamageasca.

8 răspunsuri:
| ridhimagupta explică:

Nu e nici o problema de iesit afara pe a mea tot de 3 ori o scot i-am pus lui aia mica ieri ham nici nu sa clintit din loc

| Cristian201 a răspuns:

Buna. Eu sunt de acord cu mama ta. Este indignant, si chiar suparator sa faci curat dupa caine, sau dupa pisica, daca locuiesti la bloc.
Eu am 2 pisici, si locuiesc la bloc. Numai mamaia mea stie, cum de reuseste sa le faca curat. Am reusit cu greu de cateva ori... dar tu?

Cu atat mai mult daca ai deja un caine, parerea mea este ca nu ai avea motive sa mai ai inca unul.

Inteleg si ca esti emotiva, si iti daruiesti sufletul neconditionat fiintelor neajutorate... e un lucru frumos! Sper sa nu te superi : dar eu cred ca ar trebui sa gasesti, o actiune mai umanitara de a te implica. Spre exemplu : a fi voluntara...

| ridhimagupta explică (pentru Cristian201):

Sunt voluntara deja la adapostul de unde o iau pe catelusa si de mizerie nu este nicio problema o am pe catelusa mea cand ea avea 1 luna si eu 4 ani si de atunci numai eu i-am facut curat si am scos-o afara

| Kriss96 a răspuns (pentru Cristian201):

Nu vrei sa stii cati caini am si cate pisici am avut (si am un motan acum) si NICIODATA nu mi s-a parut greu sa fac curat dupa ele. Eu scot cainii in majoritatea timpului, iar litiera o curat destul de des sau o curata mama dar nici pe ea nu o deranjeaza.
Daca tu faci curat cu greu intr-o litiera inseamna ca nu iti iubesti animalele.
Crezi ca mama ta nu te-a spalat cand erai mic? Nu ti-a schimbat pampersi?
Cum ar fi sa nu mai facem copii ca ne e scarba sa strangem cand vomita?!
Nu e un mod prea frumos de a gandi lucurile nu?

| Gabriela2311 a răspuns:

Buna cred ca te pot ajuta. Avand in vedere ca mai ai o catelusa acasa, catelusa de la adapost o sa se imprieteneasca cu cealalta, mai grau, dar nu imposibil.Catelusa de la adapost va incepe cu timpul sa se ia dupa cealalta catelusa, dar in timp, daca le scoti afara de vreo 3 ori pe zi si nu-si va mai face nevoile in casa sau daca poti sa le educi sa faca la litiera.