| Iriciuc_Ionutz_1975 a întrebat:

am o catelusa bichon care are putin peste 10 luni! De cateva zile e cam apatica, cauta compania noastra mai mult decat de obicei si caldura( se baga sub plapuma, patura...)! De mancat mananca normal! O fi in calduri? A fost in perioada sarbatorilor o data dar nu s-a comportat asa! In alta ordine de idei, am si o catelusa maidaneza de rasa mica, are 2 ani, e scumpa, frumoasa si cuminte careia, insa, ii cade parul foarte mult! Vreun remediu? Ambele cateluse sunt tinute in casa! Multumesc, 10 funde daca asa putea! :-)

Răspuns Câştigător
| LaLaura a răspuns:

Buna.
Are vaccinurile facute? Deparazitarea interna( contra viermisorilor intestinali) si externa( contra puricilor si capuselor) este facuta? daca sunt facute toate, poate sa fie racita, sau are o problema de sanatate care doar medicul veterinar dupa un consult o sa iti spuna exact.
Caldurile ( perioada de imperechere) este din 6 in 6 luni ( dar la cainii de talie mica poate sa fie mai devreme).
Daca este in calduri, poti sa iti dai seama usor, vulva ( pasarica ei, nu prea stiu cum sa ma exprim) este mai umflata decat de obicei si are si menstruatie. Deci daca nu este asa nu este in calduri, deci are o problema de sanatate si asta doar veterinarul poate sa iti spuna cu siguranta.
Legat de celalalt caine, este sezonul de neparliere si este normal sa ii cada blana, ea se schimba pentru sezonul cald, dar daca cade mai mult, smocuri si ramane chiala pe alocuri, poate sa aiba o boala de piele, o iritatie, dar si daca nu are o alimentatie echilibrata si bogata in nutrentii de care are nevoie organismul ei.

0 răspunsuri: