| Kida_5763 a întrebat:

Am o catelusa de 4 ani, de talie mica si vreau sa o dresez.Cum pot face asta? Dau FUNDA happy

Răspuns Câştigător
| QueenD009 a răspuns:

Prin munca zilnica ai putea sa o dresezi...1. Incepe pe cat posibil dresajul de la o varsta frageda. Atunci cand este pui, catelul este dornic sa invete, si este mult mai usor de manevrat si "convins" sa execute comenzile pe care i le dai.

2. Fii prompta. Imediat ce cutul a executat ceva corect, recompenseaza-l. Daca il vei recompensa dupa 3 minute, asocierea intre ceva bun primit si comanda executata nu se va mai face!

3. Fii consistenta. Alege o comanda, si foloseste-o mereu pe aceea pentru o dresura. De exemplu nu varia "stai", "stai jos" etc, ci mergi pe o singura "constructie de cuvinte".

4. In continuarea aceleiasi idei, alege comenzi simple, usor de priceput si retinut pentru cainele tau. De asemenea, in comanda nu folosi si numele lui, se va confuza. Nu ii spune niciodata: "stai, Yuki", ci doar "stai"!

5. Fii flexibila! Pentru executii mai complicate, nu cere prea mult de la cainele tau din primul moment. Recompenseaza-l si pentru executarea doar unei parti, ca sa stie ca este pe drumul cel bun!

6. Fii rabdatoare. Cainele nu o sa reuseasca din prima sa execute ceea ce vrei tu, dar cu perseverenta, si recompense adecvate, va ajunge sa fie maestru! La inceput va trebui sa il recompensezi de fiecare data cand executa comanda, chiar daca deja a invatat-o. Apoi o simpla lauda sau o mangaiere va fi suficienta pentru ca sa aveti un patruped multumit si mandru ca v-a facut pe plac!

4 răspunsuri:
| iepuras_2362 a răspuns:

Pai exista zgarda pentru dresat, cumparati una! funda?

| OrangeJuice a răspuns:

E prea mare ca sa o mai dresezi cum trebuie, insa chestii simple o poti invata cum ar fi sezi culcat la picior etc.Iti trebuie rabdare(foarte multa)si recompense dar sa nu fie ceva ce primeste oricum.
Comanda sezi:Se ridica mana deasupra cainelui la o inaltime la care el nu poate ajunge si se repeta comanda"sezi" pana cand acesta se aseaza.Atunci caniele se felicita si isi primeste recompensa.In timp se trece de la gustari la jucarii apoi cainele va primi doar felicitarile.
Comanda culcat:Aceasta comanda poate fi invatata doar de un caine care executa bine comanda sezi.Recompensa se tine la nivelul cainelui si se indeparteaza usor Aesta fiind tentat sa o ia se va intinde culcat.
Cam atat stiu. Funda?

| Maadaaaa a răspuns:

4 ani? Din cate stiam eu trebuie sa dresezi un caine cand este mic nu cand are 4 ani! Catelusa mea abia acum a inceput sa dea rezultate, la 3 luni jum, de 2 luni tot imi bat capul cu ea. 99.9% imposibil sa o mai dresezi la varsta asta.

| Tudor_4193 a răspuns:

Exista si ciomag, stiai?