Probabil nu-i place acest nume, strig-o cum ii place, sau strig-o mai des prin casa, poate se va obisnui cu acest nume.
Ai nevoie de niste recompense ( nu mancarea de zi cu zi, ceva mai special )... las-o sa se joace si din cand in cand arat recompensa si strig-o pe nume... fa asta zilnic de cateva ori
Eu mi-am invatat cainele foarte usor (intr-o zi sau doua). Trebuie sa stai la cam 2 metri de caine (maresti distanta pe parcurs, dar pentru inceput e perfect)si sa ai in mana mancare pentru caini sau alt ceva care ii place. O strigi numai pe nume si ii arati mancarea si i-o dai cand vine. Dupa un timp poti doar sa o mangai. Faci asta de mai multe ori, poate te mai ajuta si alti membri ai familiei (ca sa stie sa vina si la altii) si in cateva zile va invata.
Dacă spui intruna ''Lola'', se obișnuiește atât de tare, încât nici nu te mai bagă în seamă, i se va părea normal că tu spui mereu același lucru, și de aceea nu e atentă la tine.
Încearcă s-o strigi, să-i atragi atenția, iar dacă vine la tine, dă-i o recompensă în timp ce-i spui ''Lola''.
Mult succes.