| Anutza_8450 a întrebat:

am o catelusa de veo 7 ani o iubesc dar e bine sa o lasi sa te linga la rani pentru ca cainele nasului meu din greseala ma muscat si acum ea ma linge acolo e bine sau nu dau funda!

Răspuns Câştigător
| username23 a răspuns:

Da, e ft bine sa lasi un ciine sa te linga pe rana. Eu cind ma raneam matusa mea ma ungea cu simntina de casa si chema ciinele sa ma linga. Asa se spune ca e bine. Fundy?

7 răspunsuri:
| DoarOana a răspuns:

Buna Anutza,
Nu, nu e bine sa o lasi sa te linga pe rani datorita bacteriilor pe care ii poarta. Chiar daca e un caine vaccinat, parazitat nu e bine sa iti lasi ranile sa intre in contact cu saliva cainelui. Avem si asa destule bacterii in corp si nu avem nevoie de altele.
Cainele e vaccinat? Ar fi trebuit sa te duci la medic sa iti faca injectie pentru muscatura (nu cea de tetanos) e o simpla injectie pentru diferite bacterii. Nu doare. E ca si cum ti-ai face analizele cand iti ia sange. E doar o propunere din partea mea. Sa iti cureti rana cu apa oxigenata (nu e necesar sa pui spirt pentru ca ustura) si daca e o rana adanca nu strica sa o bandajezi. Ar trebui ca macar o data pe zi sa iti dezinfectezi rana cu apa oxigenata si sa nu lasi catelul sa te mai linga in acea zona.
Pa, pa

| DoDo a răspuns:

Nu este bine! Nu este indicat au bacterii foarte multe chiar daca sunt vaccinati si deparazitati incearca sa nu o mai lasi sa faca acest lucru daca rana nu este vindecata sau macar curatata nu este bine! fundita?

| TrendyHedgehog a răspuns:

Pai eu cred ca ea incearca intr-un fel sa isi ceara scuze si te linge crezand ca iti face un bine. Eu zic sa nu o lasi sa te linga ca poate limba ei are microbi ca nu stii pe unde umbla ea si asa se poate infecta daca vezi ca tot te linge pune-ti un pansament pe rana ca sa apere rana. Sper ca ti-am fost de ajutor.

| ღm0tzataaღ a răspuns:

Nu e bine.Desi caini au un continut bacterian mult mai mic decat cel al omului, nu easte indicat sa te linga pe rana.Rana trebuie curatata cu apa oxigenata sau rivanol si apansata pana la vindecare.

Bye, Bye:*

| mishi a răspuns:

Nu este bine pentru ca nu te ajuta cu nimic, daca lumea crede asta este pentru ca atunci cand cainii isi ling ranile este pentru ca asa se vindeca mai usor, dar asta nu este valabil si la om.iti spun asta dintr-o sursa sigura, am inv la biowinking

| s73f1 a răspuns:

Da, asa se vindeca mai repede.

| Zo0z a răspuns:

Nu e indicat deoarece caini au o multime de bacterii in gura...si mai ales daca rana nu este curatata iti poate face si tie rau si ei:p sad funda?