| EusuntAnna a întrebat:

Am o catelusa pechineza.E femela, are vreo 4-5 ani (inca nu are puisori), e draguta, e destul de ascultatoare...Am o problema cu ea:Cand ne jucam cu mingea alearga dupa minge,o prinde,se intoarce inapoi (nu tot drumul, doar o parte) dar nu vrea sa mi-o dea inapoi...am incercat o chestie de mai multe ori:am stat cat de cat in genunchi,si am zis,,Pami hai la Anna" (asa o cheama pe catelusa) si de obicei,cand nu are mingea in gura vine la mine,ma linge,stam bine la capitolul asta, dar cand are mingea sunt cu totul invizibila.
Ce pot face?
Multumesc anticipat.

3 răspunsuri:
| Cookie28 a răspuns:

Daca ti-o aduce odata trebuia sa o recompensezi cu ceva si atunci se inata! big grin eu am o catesula ciobanesc belgian malinois si imi aduce mingea dar la fel ca si Pami nu vrea sa mi-o dea tot timpul.

| NicollNikkyKv a răspuns:

Pai..de fiecare data cand tio aduce sa o recompensezi si sa o alinti. Poti sa ii arunci mingea si sa ii spui aport ..adica sa ti-o aduca ..Acum este c-am greu la varsta de 4-5 ani sa o dresezi.dar daca vei lucra in fiecare zi cate 10-15 min vei reusi :*

| EusuntAnna explică:

O alint.Sa recopendenzez cu mancare nu prea pot, adica a avut o problema si tine regim pe viata, doar granule si carne de pui de genul.Si nu e fan granule...