anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o intrebare cam banala dar sunt disperata. Perusul meu (papagal) are o boala din vara (nu stiu care) sau nu stiu ce are. Din vara pana acum boala s-a agravat foarte tare si cred ca e pe moarte... Poate trebuia sa ma duc la veterinar sau sa pun intrebarea mai devreme pentru ca acum o fi prea tarziu ( nu stiu) Eu va dau simptomele iar voi imi spuneti ce are si daca s-ar putea vindeca.
-primul simtom : scotea sunete sau tipete foarte ciudate (continuu)
-apoi boala s-a agravat si a inceput sa fie si mai rau
-acum in toamna a inceput sa fie lenesa, sa fie mereu somnolenta ..etc
Am uitat sa mentionez, este fata si i-am cumparat in vara un partener, pentru pui, ea face in vara care vine 4 ani iar el nu stiu cat are dar se vede ca e tanar.
-boala sa agravat si mai tare, iar ea nu il mai baga in seama pe Ricky (baiatul)
-acum ea : sta jos in colivie, nu se tine pe picioare, mai mananca cat de cat, iar cu apa o ajut eu, tine ochii inchisi, ma lasa sa o iau in mana ( in trecut musca pana la sange) ...cred ca e pe moarte sad
Exista vreo mica speranta? ...Macar sa-i lungesc zilele?
Va rog Ajutativa! ...Multumesc...Sper ca am fost destul de clara. daca nu intrebati big grin

Răspuns Câştigător
| Primngells a răspuns:

Nu prea mai poti face mare lucru pentru ea... Odata ce nu mai mananca in aproximativ 3 zile perusii mor de foame sau deshidratare. E posibil sa fie o infectie parazitara. Cel mai bine ar fi sa cumperi una din acele sticlute Vita Plus care previn astfel de cazuri si, daca boala nu e foarte grava poate chiar sa vindece.

4 răspunsuri:
| Konata a răspuns:

Buna, mai bine du-te la veterinar pentru ca boala s-ar putea sa fie necunoscuta, si la simptomele acestea pot exista mai multe boli. Stii ce ai putea sa fac? cauta pe scurt pe net simptomele pe care le are papagalul tau si poate vei gasi raspunsuri sau leacuri.
Chiar vreau sa ma anunti daca mai traieste sau nusad
Sper ac ti-am fost de ajutor.

| spoiledcat a răspuns:

Imi pare rau sa-ti spun si eu am avut pana acum peste 10 perusi(au murit), acum am luat alti 2....aceleasi simptome le aveau si ai mei. le-am facut ceai si si-au mai revenit, dar pentru.o scurta perioada din pacate. sad

| Sup3rN0va a răspuns:

Dar tu spui ca a avut boala asta din vara si nu te-ai dus la veterinar pana acum?:O
oricum nu rezista timp de 3 luni un perus cu o boala ca asta cred ca a facut-o recent..si al meu a fost bolnav si a trait ca m-am dus la veterinar ca iti va da niste antibiotice.
Si desparte perusu de cel bolnav multe boli se trasmit.

| CornellIonut a răspuns:

Buna mie perusul baiat ia spart un ochii femelei ce credeti ca va mai putea traii? A da se comporta tot normal mamanca si bea si cu zburatu asa si asa va rog ajutati-ma