Cand vrea sa sara pe tine te dai inapoi sau pui pe careva parinte sa-l prinda si sa-l pun jos astfel incat sa nu reuseasca sa sara si ii spui pe un ton ferm si serios "nu", daca reusesti sa sara ii repeti "jos" ferm si hotarat si il impingi. Trebuie sa-l ignori si sa -l eviti cand face d-astea sa isi dea seama ca nu e bine. Probabil cand el sare pe tine tu il mancai, razi, vorbesti cu el frumos etc si atunci el intelege ca tu ii incurajezi comportamentul.
Uita-te la "cesar si cainii", inveti multe de la tipu ala. Trebuie sa stii sa-l controlezi.
Tpt felul de invatati pe aici.
Hai sa iti spun cum mi-am invata eu catelusa Pit Bull sa nu mai sara pe mine. Nu e un caine f mare, dar e suficient de puternic incat sa lase semne si dupa ce m-a lovit de vreo doua ori in stomac si ovare de-am vazut stele verzi... am inceput sa caut solutii salvatoare.
Rezolvarea e simpla: De fiecare data cand sare pe tine, il apuci de labute si strangi suficient de tare incat sa il doara, dar nu sa ii strivesti penutele. Odata, de doua ori, de trei... a mea, in cateva zile a invatat cum stau lucrurile si acum se bucura cand ajung acasa, sare, dar pe langa mine, nu pe mine.
Sper sa reusesti si tu, stiu cat de neplacut/dureros e sa te trezesti luat cu asalt din momentul in care ai intrat pe usa, imi ales daca nu esti pe faza.
Ok cand te vede si vine la tine tipa la el! Se va intimida si probabil va sede iar cand sta in sezut zii "Bravoo baiatu" iar daca se ridica pe tine tipa din nou la el, in asa fel in cateva zile va invata ca nu e voie sa sara in halul asta pe tine
. Succes!
Matusa mea are un ciobanesc mioritic si a adus o dresoare care am inteles ca era mica de statura si firava si iti dai seama la ditamai cainele. Si incercand sa-l dreseze tot asa sarea si am inteles ca ea il lovea usor cu genunchiul in piept (nu iti inchipui ca il lovea tare).......doar ca cainele nu vedea de unde vine acel deranj si se obisnuise ca daca sare astfel nu ii place.
Asa face orice caine care apartine acestei rase. Si eu am un caine ciobanesc de Bucovina cu varsta de 2 ani. Si eu patesc la fel cand vin mai ales seara de la scoala sare pe mine dar nu ai ce face ma tin de gard sa nu ma dea jos si ii spun sezi sau culcat. Al meu a fost dus la dresaj un timp dar el a fost cam lenes oricum asculta cat de cat deoarece nu manca mancare de la oameni straini. Asa isi exprima ei bucuria sunt mari dar ei nu-si dau seama. Sper ca te-am ajutat.
Desh întreabă: