O poti steriliza, chiar daca are 6 ani, indiferent daca a mai avut sau nu pui. Cel mai bine ar fi fost sa faci asta pe la 7-8 luni, dar nici acum nu e tarziu. Poti vorbi cu un veterinar si iti va oferi mai multe detalii. Se reface destul de repede dupa operatie, cam in 2-3 saptamani.
Am inteles eu bine? Ai o pisica care dupa cate imi dau seama e motan si ai vrea sa-l castrezi dar nu esti sigura daca e bine ca inca nu a facut niciodata pui? ))))
Asta-i prea tare! )))
Cati ani ai? Pui NU va face niciodata indiferent daca il castrezi sau nu!
Du-l la un veterinar, va face ce trebuie, NU va pati nimic!
Inafara ca mutilezi un animal nu e nici un fel de problema.
Daca nu sunteti instare sa aveti grija de un animal cum e el construit, cu organe reproducatoare, mai bine nu mai luati, si cumpara o piatra de companie.
Daca atitudinea mea fata de castrarea bietului animal poate parea cinica, cred ca este nevoie sa precizez ca nu este deloc asa. Este o atitudine rationala, de om informat. Castrarea femelelor de pisica si de caine este absolut necesara daca nu ai posibilitatea sa o lasi sa faca pui. Riscurile in cazul in care animalul intra in calduri de mai multe ori, fara sa se reproduca, sunt foarte mari. De aceea este total nerecomandata folosirea de pastile hormonale care sa calmeze caldurile.
Nu este nicio problema sa o sterilizezi acum...problema ar fi daca ar face pui.