| Reioooo a întrebat:

am o pisica si as vrea sa stiu daca e de rau ca isi face nevoile o data pe zi sau mai rar. el are 2 luni si a mancat granule si putina carne
Multumesc
FUNDA!laughing)

Răspuns Câştigător
| SupradozaDeViseXD a răspuns:

Pisica mea isi facea zilnic nevoile.
E destul de mititel, la varsta lui poate ar fi bine sa ii mai dai ocazional si putin lapte, dar NU UITA sa pui si putina sare ( daca nu pui si putina sare e posibil sa faca limbrici de la lapte).

Nu este bine sa ii dai doar mancare uscata ( granule), trebuie sa ii mai dai si mancare umeda, asa vei evita posibile cazuri de constipare.

Hrana umeda este destul de scumpa.
Eu pana la un an ii dadeam de 2-4 ori pe saptamana, apoi de la un an ii dadeam o data sau de doua ori.
Pana la un an cand ii cumperi un plic sau o conserva de hrana umeda sa nu eu dai pe toata ii pui decat jumatate, pentru ca una intreaga este prea mult pentru el, si chiar daca mai cere sa nu cedezi pentru ca i-a placut foarte mult si de aceea cere si mai mult ( presupun ca sti si tu cum e atunci cand erai mica si primeai ceva bun si cereai si mai mult cu toate ca te saturasei dar iti placea prea mult ca sa te opresti, ei bine asa e si el).

Si inca un sfat care l-am citit si eu pe net: sa nu ii dai niciodata oase de pui.
Nu ii fac bine la stomac.

4 răspunsuri:
| SupradozaDeViseXD a răspuns:

Despre macarea gatita nu prea stiu ce sa zic. Parerile sunt impartite. Unii zic ca e buna altii ca nu.

Eu din proprie experienta stiu ca atunci cand este mic, daca ii dai paine nu este bine pentru ca i se va lipi de cerul gurii.

Eu te sfatuiesc sa nu ii dai paine ( chiar daca o inmoi in ciorbica, iaurt sau mai stiu eu ce tot se va lipi de cerul gurii si va fi foarte incomod pentru el).

Cand se va face mai mare ii poti da si mancare gatita dar totusi incearca sa nu faci un obicei din asta.

Daca ii vei da mancare de la voi de la masa atunci cand mancati se va lingusi la fiecare masa pe langa voi, poate chiar va va sarii in brate si e chiar neplacut sa faca asa ceva in timp ce mancati. Asa ca daca iti vine ideea sa incerci sa ii dai si mancare gatita sa nu ii dai ii timp ce mancati si voi.

| Zazu a răspuns:

Nu este bine, evita mancarea cumparata pentru ca ii afecteaza rinichii.Mancarea gatita sa nu contina grasime, iar oasele de pui ii perforeaza stomacul

Răspuns utilizator avertizat