Nu ii mai da peste labute pentru ca va crede ca te joci cu ea.
Cand te musca sau zgarie spune un "auu" puternic si opreste-te din a-i acorda orice fel de atentie. Fara sa te uiti la ea, apuca-te de o alta activitate. Consistenta este foarte importanta aici. Prin urmare, de fiecare data cand are comportamentul asta, ai grija sa ai aceeasi reactie. Vei vedea ca nu trebuie sa repeti prea mult, ca isi va da repede seama ca te raneste si va inceta.
O sa ii treaca cu timpul cheful de zgariat si muscat. Acum ii cresc ghearele si dintii, de aceea pare oarecum agresiva. Atentie : daca e cumva siameza, pisicilor astora nu le trece cheful pana la adanci batraneti. Si sunt longevive
Si eu am doua pisici mici acasa si care sunt in aceeasi stare de spirit casi ale tele. Este ceva normal sa aiba acest spirit de joaca, si ale mele sunt la fel. Crescand o sa-si schimbe comportamentul. Deci doar trebuie sa astepti sa treaca timpul. Bafta!
Asa e cand e mica. Si eu am avut o pisica de curand care zgaria si musca, era o dragalasa. E normal sa zgarie si sa muste la varsta ei dar nu te ingrijora cand o sa creasca mai mare nu o sa mai fie asa energica. Las-o pe afara daca o ti in casa si probabil nu o sa mai va mai zgarie, probabil are nevoie de spatiu mai mult si simte nevoia sa iasa afara.
Ei bine, parerea mea este sa nu ti faci griji.Fii mai calma cu ea, atunci când te musca tu mangaie o si vorbeste i calm, asta o va calma. Dandu-i peste labute nu faci decat sa o starnesti.Ai observat ca ele dau cu labutele când se joaca.Asta crede ea ca faci când ii dai cate una candnu este cuminte.E ea percepe asta ca pe o provocare la joaca, si de acolo apar muscaturile si zgârieturile.Mult succes! xx