| SuzySuzy a întrebat:

Am o problema... Am găsit pe strada un porumbel si nu mai poate zbura... Nu am putut observa nici un fel de rana... L-am băgat intr-o cutie. I-an dat ceva mâncare si apa dar nu mănâncă si nu bea... La veterinar ma voi duce dar nu vreau ca părinții mei sa il găsească... Ajutor chiar nu vreau sa plătească ceva!

3 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ți s-a făcut milă de puișor? Încearcă să-i bagi ciocul în apă, din când în când, pentru a te asigura că nu-i e sete. Faci niște biluțe din miez de pâine, de mărimea unei boabe de grâu, le înmoi un pic în apă/lapte. Chiar și câțiva stropi de lapte, dacă ai în casă, poți să-i dai cu o pipetă, ori te folosești de o siringă (atenție, fără ac!) pentru a-i da pe cioc să bea.
Dacă ai niște vitamax, ar fi bine, să-i poți da o mică bucățică din pastilă.
Te asigur că medicul nu prea are ce să-i facă. Puțini în țara noastră sunt specialiști în tratarea porumbeilor. Doar dacă cunoști în jur, vreun crescător de porumbei, care să îți poată recomanda pe cineva.
Porumbelul, dacă nu mănâncă e bolnav. Nu vreau să te sperii, dar foarte mulți se sting încet, din cauza unor boli virale, ca paramixoviroza. De obicei, și ei se vaccinează, dar dacă sunt ai nimănui, cine s-o facă? Există și șansa vindecării. Dar, dacă nu mănâncă..., ți-o spun deschis, nu e semn bun.
Părinții tăi, s-ar putea să te ajute cu el, să-i dați împreună de mâncare etc, dar dacă tu vrei să rămână taina ta, e simplu, fiindcă puișorul nu face gălăgie. Sper să aud vești bune...

| matrix100 a răspuns:

Poate e mic si nu stie sa manace doar daca ii dai tu pe cioc...

| theo2001 a răspuns:

Pai daca nu poate zbura inseamna ca are aripa rupta/fracturata asa ca ar trebui sa te duci la veterinar pentru a ii pune o alela sau ceva...