| Ae1 a întrebat:

Bună! Am primit 2 iepuri cadou, destul de mari, cred ca au 3 4 luni, poate mai mult, mi se par cam apatici, am sunat veterinarul din sat și nu vine pentru ca nu e urgență, a spus sa le pun 3 picaturi de albastru de metil in apă zilnic. Oare este bine sau le fac mai mult rau? Nu am farmacie veterinara prin preajma.

5 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Daca ai posibilitatea de a te deplasa intr-o localitate apropiata de sat si sa mergi la un consult la veterinar.

| sabin89 a răspuns:

Un evreu a vrut să încerce un business cu nişte curcani. A cumpărat vreo sută şi acum aştepta ca aceştia să se înmulţească şi să înceapă să vândă. La un moment dat, curcanii nu prea mai mâncau; deveniseră apatici şi au început chiar să moară. Omul nu s-a dus la veterinar, ci la rabin, presupunând că acesta are răspuns la toate: - Ei, uite care e treaba; ai vreun sfat să-mi dai? R: - pune puţin oţet de mere în apă. A făcut omul asta, dar curcanii continuau să moară. S-a dus din nou la rabin - Ei, mai ai vreun sfat? Rabinul i-a mai recomandat o soluţie pe care să o pună în mâncarea curcanilor. A făcut şi asta, dar curcanii continuau să moară. Şi tot aşa, până i-a mai rămas doar un curcan. - Ei, mai ai vreun sfat pentru mine? R: - Sfaturi mai am, dar tu nu mai ai curcani. happy
Asta aşa, pentru a destinde puţin atmosfera.

Bula
| Bula a răspuns:

Albastrul de metil este un dezinfectant destul de bun, nu dauneaza, dar ajuta.
Ai grija, sa NU DAI APA iepurilor, doar verdeata si legume nu prea zemoase (morcovi, mere, iarba si frunze (de camp) proaspete!
Si "cotetul" este important: jos sa aiba grilaj si sertar pentru eliminarea gunoiului si urinei produse!

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Albastrul de metil (mai nou se zice metilena) se gaseste si la farmacia umana. Este bun dezinfectant si buncii mei il punea si in apa animalelor dar si a pasarilor de curte.

| 99290 a răspuns:

Găsești pe Facebook multe pagini ale domnilor doctori veterinari. Poți să le lași un mesaj privat cerându-le un sfat sau o părere.