| sonyya a întrebat:

Am primit acum 2 zile un caras oranda. E micut si foarte jucaus.Problema este ca parintii mei nu ma lasa sa-l tin in vechiul acvariu. O iubesc fft mult pe Booneydar nu stiu ce sa fac. Tipa de la pet shop a zis ca poate trai si intr-un bol.Este adevarat? sau va muri

Răspuns Câştigător
| StangaciuGeorgeRazvan a răspuns:

Bună Sonia.Da,trăieşte şi în bol,ştii că mai erau şi prin filme,numai că nivelul de trai făra filtre,parteneri şi vegetaţie este mult mai scăzut. Încearcă să apelezi la un om de ăsta care se ocupă cu tăierea geamurilor, să-ţi lipească un acvariu mititel, vei ieşi mult mai ieftin şi să achiziţionezi un filtru.Este singurul sfat pe care ţi-l pot da, sper că ţi-am fost de folos, o zi bună.

3 răspunsuri:
| DoarOana a răspuns:

Buna sonyya,
De trait, traieste si intr-un bol mic dar o sa ti se faca mila cand o sa vezi ca sta toata ziua facand bule (ca sa-si ia oxigen) la suprafata apei. Carasul are ceva nevoie de spatiu si nu va trai atat de mult ca unul care are conditii de trai mult mai bune.
In mod normal niciodata nu ar trebui sa ti un caras oranda in acvariul de tip bol care nu ajunge nici pana la 10-30 litrii. Carasul despre care vorbim are nevoie de spatiu iar daca nu are destul va fi foarte stresat din cauza rotatiilor pe care trebuie sa le faca in continuu. Tinand cont ca oranda va ajunge la marimea de vreo 15 cm la maturitate ar trebui sa ai un acvariu de aprox 40-60 L.
De asemenea trebuie sa ai in vedere faptul ca acest caras are nevoie de nisip, si plante in special. Iti recomand ca pentru caras sa folosesti unul din aceste medicamente albastru de metil, verde de malakit, trapaflavin, pentru ca sunt foarte ieftine si dupa cum stim carasii sunt foarte dispusi anumitor boli iar aceste "medicamente" previn imbolnavirea lor.
Pa, pa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu stiu ca carasii au nevoie de un acvariu mare cu mult aer, va creste mare nu va ramane mica. Scuze ca nu te-am putut ajuta prea mult, succes!