| Aasdfghj a întrebat:

Am rugamintea sa raspundeti doar daca stiti sigur.

Cum este la comportament hamsterul roborovski fata de cel pitic rusesc? Ma intereseaza in special daca musca.

Eu am un pitic rusesc si in cusca nu ma lasa sa pun mana fara sa ma capseze iar in afara custii ma lasa sa-l iau in mana si nu imi face nimic. Banuiesc ca este teritorial.

Daca ati avut/aveti, l-ati tinut in acvariu sau cusca?

La cate saptamani il poate da cineva spre vanzare?

Cum l-ati obisnuit cu voi?

Răspuns Câştigător
| Kriss96 a răspuns:

Roborovski sunt destul de blanzi in general dar sunt foarte timizi! Trebuie sa ai grija la inceput pentru ca o sa fie mai sperios si poate sa muste daca se sperie foarte tare. Asta e valabil la orice hamster. E nevoie de putin mai mult timp la un Robo ca sa se obisnuiasca. Sunt foarte energici si extrem de iuti din cauza ca sunt asa mici. Nu prea poti sa te joci cu ei. Si un piti rusesc prinde viteza dar la Robo valeu laughing)
E mai bine sa-l ti in acvariu dar asta depinde si de hamster. Unii sunt mai energici ca altii si vor incerca sa iasa printre gratii. Mai bine un acvariu de la inceput pentru ca ei se pot strecura foarte usor printre gratii. Nu cred ca gasesti asa apropiate unele de altele ca sa nu scape.
In general un hamster se da pe la cateva saptamani. De obicei 5-6 dar depinde de stapan. Unii ii dau si mai mari sau mai mici.
Ca sa obisnuiesti un hamster cu tine cel mai bine e sa-l obisnuiesti cu mana ta. Iei ceva de mancare in mana si ii dai. El va lua si se va obisnui cu mana ta. Eu nu am avut retineri. Bagam mana si il luam pe mititel laughing

| Aasdfghj explică (pentru Kriss96):

Tu l-ai tinut in acvariu? Daca nu, a evadat vreodata din cusca?laughing In cat timp s-a obisnuit cu tine?

| Kriss96 a răspuns (pentru Aasdfghj):

In cateva zile s-a obisnuit. Nu l-am tinut in acvariu pana l-am prins ca iese printre gratii. Acum il tin in acvariu. Daca il pun in cusca primul lucru pe care il face e sa incerce sa iasa printre gratii. Eu il mai las prin camera pentru ca e destul de goala si nu are unde sa intre. La un moment dat dupa vreo 2 ore oboseste si adoarme pe unde apucarolling on the floor))

| Aasdfghj explică (pentru Kriss96):

rolling on the floor) tare amuzant. Am vazut o cusca cu partea de jos destul de inainta iar gratiile incep de unde se termina partea de plastic. Ma gandesc ca nu prea are cum sa ajunga la gratii ( cred laughing ) Te-ar deranja daca ti-as arata o poza sa imi spui parerea?

| Kriss96 a răspuns (pentru Aasdfghj):

Sigur că nu. Trimite mesaj.

7 răspunsuri:
| npx770 a răspuns:

Hamsterul Roborovski nu musca cand il iei in mana.Am avut si eu, dar l-am dat unei prietene si cand am fost la ea am observat ca hamsterul o musca cand il tine in mana.Ea a spus ca e din cauza ca ea ii da degetul, dar eu am vazut clar cum a muscat-o de palma.
Hamsterii se pot da spre vanzari la 5-6 saptamani.
L-am tinut in cusca.
L-am obisnuit cu mine astfel : Il scoteam din cusca(cu mana)si il puneam intr-o `mingie` cu gauri speciala pentru. hamsteri.Astfel,el explora si eu il ajutam cand ramanea blocat sau se lovea de picioarele canapelei... Ouch! happy

| Aasdfghj explică (pentru npx770):

Multumesc mult pentru raspunsuri!
Inca ceva, al tau era teritorial?
A evadat vreodata din cusca printre gratii? Am auzit povesti pe unele forumuri cum ca sunt prea mici incat se pot strecura printre gratii.

| npx770 a răspuns (pentru Aasdfghj):

Nu,nu a iesit niciodata.Dormea aproape toata ziua...Hamsterii astia happy