De ce nu ai intrebat pe cineva care se pricepe, inainte sa pui sare in apa. Daca el este peste de apa dulce? Tu ce faci, te pregatesti sa il mananci? Il faci saramura? Nu ai in oras magazine care vand pestisori? Du-te si intreaba.
Cei de la magazin sunt doar simplii vanzatori, plus ca magazinul este la 150 km departe de mine. Apa calda am incercat sa ii pun, si i`au aparut niste venishoare pe coada. Apa nu este rece, pentru ca sta langa calorifer. Dar daca pun apa mai calda imi e frica sa nu se intample ceva mai rau. @darrio2007, stai linistit ca nu am pus 5 cani de sare in acvariu, i-am pus doar o lingura de sare de acvariu.
Buna lolly,
Stiu de ce boala vorbesti, si pestisorii mei au inceput sa aiba aceasta boala dar am observat-o inca din statiul cand aveau doar cateva punce pe codita. In primul rand, trebuie sa dezinfectezi acvariul, il cureti bine si doar apoi pui pestisorul bolnav in el. Urmatorul pas este sa mergi la farmacia vetrinara si sa intrebi de medicamentul "PUNKTOL 1000 ultra" de firma JBL. Este un medicament contra acelor paraziti externi. (arata exact asa http://www.homepets.ro/images/JBL%20Punktol%20ULTRA%201%20bn.jpg).
Daca punctele de pe pestii tai nu sunt asa de multe si au aparut doar pe aripioare atunci poti sa pui si cativa stropi de albastru de metil pentru ca o sa treaca si cu asta. (sa pui cativa stropi, pana cand apa prinde o tenta albastruie transparent si in niciun caz pana e de culoarea cernelii).
Poti incerca si cu alt medicament, nu doar Punktol; eu ti l-am recomadat pe asta pentru ca costa in jur de 30 lei si nu e romanesc.
Succes.
Pa, pa
GeOrGiAnA_7466 întreabă:
blueeyes27 întreabă: