| andu_9113 a întrebat:

Am si eu nevoie de niste sfaturi:am un catel ciobanesc carpatin, are 3 luni si ceva.Este destul de mare, pana acum o saptamana l-am tinut in casa. Din cauza marimii nu il mai pot tine si a inceput sa roada mobila, cu toate ca avea multe oase (special pentru dinti si ros). L'am dat in curte dar roade tot ce prinde:via etc. I'am facut un tarc dar nu vrea sa stea, urla toata ziua(de vreo 3-4 zile). M'am hotarat sa'l leg dar as vrea sa'mi ziceti cateva metode sa nu mai urle(sa se obisnuiasca cu lantul). Astept raspunsuri.

5 răspunsuri:
| Alina9895 a răspuns:

Asa a facut inainte si cainele meu [golden retriever]. Urla in fiecare zi si ma dispera laughing. Pana la urma am renuntat la mila si l-am legat. Ca sa nu mai urle ii duceam cate o jucarie pe care o rodea sau stateam eu si ma jucam cu el. Ii dadeam de lucru ca sa uite de urlat laughing. Am continuat asa zi de zi, iar apoi din ce in ce mai rar si acum nu mai am probleme cu el.
Bineinteles ca avand 3 luni o sa planga la inceput dar te asigur ca apoi se va obisnui :*
Bafta >big grin

| andu_9113 explică (pentru Alina9895):

Mersi de sfat :*

| Bogbogdan98 a răspuns:

Am si eu doi carpatini nu ii tin in lant daca roade vita pune un gardulet la vita si lasa oasele speciale de ros da oase de la masa, conteaza si factorul fericire trebuie sa te joci cu el destul de mult si sa vezi ca o sa se schimbe

| andu_9113 explică (pentru Bogbogdan98):

Am in toata curtea numai vie, de aceea m-am hotarat sa il leg. Daca as avea putina as pune gardulet dar asa nu are rost.

| mara17ioana a răspuns:

Nu prea ai ce sa ii faci decat sa il lasi sa se obisnuiasca dar anumite animale nu se pot obisnuii cu lantul eu am patit cu o catea lup si are 10 luni si sunt nevoita sa o tin in casa ca nu sta in lant dar sfatul meu este sa il duci la dresaj