| just for me a întrebat:

am si eu nevoie de niste sfaturi. FUNDA!
deci eu vreau sa merg la chitara si la canto, insa parintii mei zic mereu ca nu am destul timp si ca nu am ureche muzicala.eu nu sunt omul cu sportul, eu sunt mai mult cu literatura si cu muzica. ma simt in largul meu atunci cand scriu sau atunci cand am ocazia sa cant, mai ales cand sunt singura si pot sa imi exprim gandurile sau sa me descarc cantand o melodie.parintii mei vor sa ma bazez pe matematica, le-ar placea sa lucrez la banca ca o vara de-a mea mai mare care are peste 90 de milioane pe luna acolo.sau le-ar placea sa fiu medic, ei zic ca daca as fi cantareata nu as avea un loc stabil de munca si nu pot sa ma lansez in Romania si bla bla chatterbox. m-am saturat ca doar desteptul de fratemiu sa isi arate talentul in familie. el trebuie sa fie tipul ca talentul si eu tb sa ma ocup de scoala. tb sa recunosc ca el nu prea le are cu scoala. el se pricepe la muzica, dar sunt sigura ca as fi mai buna ca el, doar ca sunt f timida si nu le-am aratat niciodata parintilor compunerile mele si felu; in care cant pentru ca atunci cand am emotii cant rau de tot.in fata lor eu nu ma pot exprima nu stiu de ce.mai bine cant in fata profesoarei mele si in fata prietenilor.eu nu vreau sa ma reduc la munca la banca sau la medicina. vreau sa ajung mai departe, sa calatoresc in lume.sunt sigura ca as reusii. vreau macar sa incerk. vreau sa plec din tara sa cant! ce as putea face sa ii conving si pe ei ca eu chair am ambitie si ca pot face asta, macar sa ma lase sa incerk. zic ca lectiile de chitara sunt scumpe si ca trebuie sa ma tin de ele dar eu chiar vreau din toata inima, dar timiditatea mea nu imi permite sa ma exprim la fel de bine cum ma exprim pe foaie. cum sa fac sa le arat cat de buna sunt la aceste lucurii, sa nu mai fiu timida?

Răspuns Câştigător
| SaBriinaa a răspuns:

Iti voi spune raspunsul pe scurt dar incearca sa citesti clar ca sa intelegi mai mult decat ce ti-as scrie eu, ok?
1.Esti timida: De ce? Sunt parintii tai si esti obisnuita cu ei, nu cred ca ar fi genu' sa rada de tine daca gresesti.Parintii tai te iubesc mai mult decat prietenii tai si daca in fata lor ai curajul sa canti de ce nu si in fata parintilor?
2.In legatura cu muncabig grinraga mea, poti sa fii cantareata fel si fel, dar le poti spune si parintilor tai ca orice cantaret pe langa muzica mai are un serviciu/
3.Canto inseamna muzica de opera, nu pop! Esti sigura ca poti face asta, adica ai putere in voce? Eu sunt la un liceu de arta si cant la vioara si pian si vreau sa ma dau peste cativa ani la canto, numai ca eu am o voce mai puternica(asa mi-e glasul) si pot canta mai tare.
4.La chitara trebuie exersat in fiecare zi:sa inveti totul, chiar totul pe de rost.Prima oara e usor, dar cand ai teze si toate si mai trebuie sa inveti la chitara nu e asa de cool
5.Fratele tau? spune-i mamei tale ca si tu poti face ce face si el
6.Chitara costa bani si din cate am inteles si lectiile(zic ca lectiile de chitara sunt scumpe )
7.Inainte sa canti mananca zahar si iti vor trece emotiile.
8.prima oara vei canta putin naspa, sa sunt si eu in fata publicului, dar dupa cateva piese te obisnuiesti si vei putea canta ca lumea.La nimeni nu iese prima piesa SoOpeR pentru ca are emotii, chiar si la vedete
Hai ca te las si te pup, bafta si implinesteti visurile, pentru ca daca tu crezi ca vei fi o buna cantareata eu te cred si cine stie, poate voi sta chiar la concertele tale odatawinkinglaughing:X
Funda?

3 răspunsuri:
| InLove a răspuns:

Gandeste-te cum ar fi sa devi doctor sau ceau mai zis ei, clar, naspa pentru. tine, asa ca, daca chair nu vrei ca peste ca-ti va anii sa te trezestii undevantrun spital laughing), trebuie sa sari peste timiditate, aratale ce poti, si o sa vezi ca e mai greu la inceput, dar duupa ce ii auzi cum te vor lauda, iti va placea, si vei continua, aratale roadele muncii tale, si cu chitara, poate, daca ai si tu o sursa de venit plateste macar o mica parte lectii, zile cea ce vrei cu adevarat sa faci, si daca chiar stii unde vrei sa ajungi, orice obstacolo, ca si parntii nu ar trebui sa te impiedice, si in plus, parintii se gandesc la ce e mai bine, ce iti va aduce mai multi bani, nu neaparat la ce te va face fericit, se comporta ca niste parintii normali,... te cam enerveaza uneori, dar tin la tien, fi sigur de asta!

| Teiu a răspuns:

Cand mergi la un profesor de canto sau de chitara, el o sa iti faca o serie de probe ca sa isi dea seama daca ai ureche muzicala si ritm. Te bune sa bati din palme anumite ritmuri si sa canti anumite note. Dureaza 5-10 minute. Si poti merge cu mama ta si sa vada cu ochii ei daca ai ureche sau nu. Important e sa faci ce iti place in viata si e la fel de important sa iti placa ceva. Nu vei rezista sa faci ceva in sila toata viata. Bafta

| busi a răspuns:

Pai ar trebui sa mergi unde crezi tu ca e mai bine pentru ca daca mergi unde iti spun parinti tai atunci cand o sa fi mare poate o sa-ti para rau ca i-ai ascultat si nu ti-ai indeplinit visul!