Ai facut foarte bine ca i-ai cumparat jucarii.
motivul pentru care musca asa rau este ca o dor dintisorii, care se schimba.
(exact ca la copii mici, cand plang pentru ca se schimba dintii)
nu te ingrjora si incearca sa o educi.
am vazut mai sus ca spuneai ca cea mica face de multe ori pe zi in locuri nepotrivite. e clar ca e micuta rau de tot si ca nu se poate controla inca.
mergi cu ea la medic, iti spune varsta exacta, ce sa ii iei, si iti poti achizitiona si cateva paturici speciale pentru puiutii de caine.
nimic din ceea ce ti se intampla nu e ceva neobisnuit.
pentru orice intrebare, da-mi un mesaj.
te pup!
Musca in joaca, nu inseamna ca e agresiva, dupa 4-5 luni nu vei mai avea probleme. Dar e bine sa nu o lasati sa va musca. Cand musca spui "au" si ii bagi usor degetul sub limba,apoi o ignori,iar cand vrea sa muste i se spune "nu-i voie",toate pe un ton ferm. Joaca-te cu ea doar cu jucarii,cand pune gura pe jucarii si nu pe degetele voastre i se spune bravo si este mangaiata.
Cat despre dormit,iti spun doar sa nu o mai ti langa tine in pat. Rasa este una dominanta si prin a urca in pat inseamna lider,lucru care nu trebuie sa se intample. Liderul esti tu(familia ta),ea se afla in ierarhie pe ultimul loc. Liderul ii da voie sa faca ceva,intrerupe jocul,incepe jocul,ii permite sa manance,etc.
Ii faci un loc al ei unde va sta mereu,chiar de plange nu este luata in brate,pupacita,etc.,dupa cateva zile se va obisnui. Pune-i in culcus un ursulet de plus,va crede ca este mama,se va simti in siguranta si se va linisti.
Am mai auzit ca puii asculta inima mamei lor si se linistesc, ai putea sa-i pui un ceas care ticaie, ticaitul il va compara cu bataile inimii mamei. Plange fiindca nu este langa mama ei si nu se simte in siguranta, iar o data luata de tine se linisteste, se simte in siguranta si de aceea doarme.
p.s. fa-ti cont pe www.pitbullclub.ro si deschide-i un topic. tot acolo gasesti si articole foarte folositoare in cresterea unui pitbull
eu am o amstaffita si tot ce ti-am spus este din propria experienta https://www.youtube.com/watch?v=sVmZ7HSYaf8
Cu muscatul doar se joaca.Cand creste nu mai face asa. Cu dormitul, ori o primesti in păat si asa ramane toata viata ei-dar fiind femela e cam naspa, cand e in calduri.Ori iti acoperi urechile cand plange, o certi si adoarme acolo pana la urma.
Doar se joaca? Musca destul de tare cu jucatul ei. Esti destul de sigur ca atunci cand va fi mare nu va mai musca asa cum o face acum? Si prin mare te referi la cate luni? Dar deja s-a invatat sa se urce singura in pat si nu imi convine are patutul iei. Si cu treburile de ce nu le face afara tot timpu o scot de 10 ori pe zi afara si tot in casa face face pisu destul de des o data pe ora ) nu e cam mult?
De pe la 6-7 luni nu mai musca.Pana pe la 3-4 luni trebuie s-o scoti mai des afara.
In primul rand:
catelusa ta este foooaaarte mica.
la varsta aceasta invata regulile de baza dintr-o haita: cum sa se comporte, de unde sa manance, si isi stabileste ordinea in haita: daca este femela alfa sau nu.
Este normal sa te muste, invata sa se lupte.
Nu este in niciun caz agresiva, este doar un caine mic ce invata sa se joace si care este limita.
NU trebuie sa o bati, sau sa ii raspunzi. Joaca-te cu ea.
Motivul pentru care plange noaptea este pentru ca este incredibil de mica, si ii e dor de fratii si mamica ei.
Un caine se ia de langa mama dupa varsta de trei luni.
Este posibil sa nu fie intarcata, dar aici intru in alta poveste.
Sfatul meu este sa mergi la medicul veterinar cu ea, sa ii faca un consult, nu neaparat pentru ca are ceva, ci pentru ca poate stabili exact varsta pe care o are si mancarea speciala pentru el.
Cel mai probabil iti va recomanda royal canin puppies, dar nu pot stii sigur, poate are nevoie de ceva specific, asa ca cel mai ok sa sa fii sigura.
In privinta comportamentului, tine minte ca ea acum se formeaza si ca tu esti un fel de mamica ei.
Invat-o cu frumosul ce e bine si ce nu.
Tocmai pentru ca te percepe ca fiind mamica ei plange cand e departe de tine.
E un lucru perfect normal, cum spuneam, ii este dor de familia ei.
Nu trebuie sa disperi.
Tine minte ca nu este agresiva, doar invata regulile cainesti (ca sa zic asa), are nevoie de hrana speciala si de ingrijire multa, spre care un medic veterinar te poate indruma.
Catelusa te vede ca fiind familia ei. Nu o lasa balta, nu o dezamagi, iubeste-o si vei vedea cu cata iubire te va rasplati.
Repet, nu ezita sa o duci la veterinar.
Are nevoie de vaccinuri (se fac incepand cu varsta de 2 saptamani).
E un caine dintr-o rasa speciala, are nevoie de toata atentia.
Multa bafta si ai grija de puiul tau
Dupa tine am facut bine cumparandui multe jucari care sa le muste... mie mi se pare k e foarte agresiva cu jucariile care le-a primit. e primul meu pet si imi este destul de greu cu el.
Ai facut foarte bine ca i-ai cumparat jucarii.
motivul pentru care musca asa rau este ca o dor dintisorii, care se schimba.
(exact ca la copii mici, cand plang pentru ca se schimba dintii)
nu te ingrjora si incearca sa o educi.
am vazut mai sus ca spuneai ca cea mica face de multe ori pe zi in locuri nepotrivite. e clar ca e micuta rau de tot si ca nu se poate controla inca.
mergi cu ea la medic, iti spune varsta exacta, ce sa ii iei, si iti poti achizitiona si cateva paturici speciale pentru puiutii de caine.
nimic din ceea ce ti se intampla nu e ceva neobisnuit.
pentru orice intrebare, da-mi un mesaj.
te pup!