| gabriellajonas a întrebat:

Buna, am si eu o intrebare am primit azi un amstaff pui are 5-6 saptamani. Ia greu aer se poate din disconfort? Nu am avut inca caine si mi-e frica sa nu pateasca ceva.
Are ceva daca ii dau vaccinurile in octombrie?
Catelusul meu are si diaree se poate ca i-am schimbat mancarea adica nu stiu ce i-au dat de mancare de unde l-am luat. Va rog funda

3 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Categorie greșită!
În afară de câțiva useri mai activi în această categorie, unele întrebări nu ajung pe pagina principală, deci nu va fi văzută și nici nu vei primi răspunsuri.
Sugerez să ca data viitoare să pui întrebările în categoria potrivită; "Totul despre TPU" se referă numai la mecanicile prin care TPU funcționează.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Să nu ne gândim la ceva rău. Dar ar fi bine să-l vadă și un veterinar. Poate că are mucozități nazale. În general, respirația dificilă e din cauza schimbării mediului, probabil e foarte speriat, agitat, nu vă cunoaște. E prima lui zi, alături de voi! Până se acomodează, va dura puțin, apoi totul va fi OK.
Diareea... Poate că are viermi intestinali. A fost deparazitat intern de foștii proprietari? Dacă nu, veterinarul îi va adminstra un antiparazitar intern (ex: Drontal Puppy, in funcție de greutatea corporală).
Să nu-i dai lapte.
La vaccin, tot va fi necesar să-l duci, când cățelul e perfect sănătos. Vaccinurile nu se administrează câinilor bolnavi. Mai întâi tratezi, apoi vaccinezi. Așa e procedura.;)

Schema de vaccinare la câini:
http://www.mami.ro/......-la-caini/

| GabyT10 a răspuns:

Mergi cu el la un consult, medicul iti poate spune daca are o problema respiratorie. Diareea o poate face datorita viermilor intestinali, poti sa-i cumperi de la farmacia veterinara, Enterogoard M (îi spui farmacistei ce greutate are si ea iti spune cat sa-i administrezi), dupa 1-2 zile (de la administrarea de Enterogoard) poti sa-i administrezi un deparazitant intern, de exemplu Cestal Plus (o pastiluta per 10 kg, o portionezi in functie de greutatea lui). Dupa ce îl deparazitezi intern, se asteapta 7 zile si se face rapel (îi dai aceeasi cantitate de pastila).La doua zile dupa rapelul deparazitarii se face primul vaccin Parvo C.Acest vaccin este foarte important, la cateii mici (nevaccinati la timp), cea mai intalnita boala este parvoviroza. Dupa acest vaccin medicul iti va spune cand sa-i faci iar deparazitare si data cand o sa-i faca al doilea vaccin. Sper sa te ajute comentariul meu.Multa sanatate catelusului tau happy.