Spui ca este vaccinat, clar este deparazitat si nu putem vorbi ca varsa datorita viermilor intestinali, excludem si posibilitatea virusului parvovirotic.Cel mai probabil are starea aceasta din cauza unei bacterii sau a unei indigestii. Faptul ca a varsat inchis la culoare se datoreaza la ceea ce a mai avut in stomac, spuma alba indica stomac gol.De preferat ar fi sa mergi cu el la medic, daca nu a manancat de 2 zile, are nevoie de perfuzie. Poti incerca sa-i dai o pastila de No-spa 40 mg(fie i-o bagi pe gat, fie o bagi intr-o bucatica de carne), daca are 10-15 kg greutate corporala.Da-i un galbenus de ou fiert tare amestecat cu o cutie de pate, poti sa-i faci si o supa de legume (sa fie concentrata, cu foarte multe legume). Asigura-te ca are apa proaspata sa se poata hidrata. Daca nici dupa o zi de la administrarea pastilei nu isi revine, te sfatuiesc sa fugi cu el la medic, risti sa-l pierzi .Te rog sa imi dai vesti despre starea lui.Multa sanatate blanosului. Sper sa te ajute raspunsul meu.
Daca nu a vomitat este perfect.Nu este necesar sa-i dai un antivomitiv, daca e ok acum dupa pastila, inseamna ca a avut o tulburare gastrointestinala.Maine da-i iar pastila, da-i minim 3 zile si totul va fi ok.Atentie,nu-i da lactate si nu-l forta sa manace, da-i supa de legume si daca poti cumpara-i conserva de carne junior, acestea au un continut crescut de proteina si o sa-l ajute.Sa nu-i dai mancare multa, putin si des, chiar daca inseamna sa-i faci 6 mese pe zi.Te rog anunta-ma despre starea lui. Daca vrei poti sa-i cumperi 6-7 pastilute K-9 Complete, sunt cele mai bune vitamine.
Eu te-am sfatuit sa nu-l fortezi, va manca atat cat poate, atat cat îi accepta stomacul.Cauta in farmacie No-spa, este mai bun decat spaverin si da-i sa manance supe, pate, tot ce este usor de digerat. Daca starea lui nu se amelioreaza in 2-3 zile, mergi la medic cu el.
A mancat ceva stricat sau daca a fost pe afara a mancat vreo mortaciune ceva sau e ceva insecticid, otrava de soareci, etc. pe care ori a lins-o ori a mancat ceva.Incercati sa al fortati sa bea lapte cateva zile si ceva branza dar fara sare.Incercati sa ai stergeti mereu gura de acele spume.
Ane758 întreabă: