| Irinamaria988 a întrebat:

Am si eu o problemă cu catelusul meu, va rog mult sa ma ajuati cu un sfat/parere????????Am un Pitbull de aproape 2 luni, pe care l-am cumparat acum 3 zile.Nu am obeservat pana astazi, dar am impresia ca nu vede...ii pun mana in fata si nu reacționară,ii arunc mingea si nici nu se uita dupa ea daca nu se aude, am incercat sa vad daca într-adevăr nu vede si i-am plimbat mingea prin fata in stanga si in dreapta, prima data s-a uitat apoi nimic parca nici nu exista.Am vrut sa cred ca este indiferent datorita varstei dar nu...stiu de ce nu reacționeză mai deloc vizual.Veterinarul este in cincediu momentan si a spus ca mai intai trebuie sa il vada pentru a-si lutea da sema daca este ceva.Nu stiu ce sa fac sunt disperata.Am luat legatura cu vanzatorul si mi-a spus ca nu stie nimic de asa ceva.Va rog am nevoie de o parere????. Multumesc

3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Felys a răspuns:

E foarte posibil sa ai dreptate si catelul sa fie orb, un catel asa mic interactioneaza cu tot ce misca, daca al tau nu vede e normal sa nu te poata urmarii, astepti sa vina veterinarul si in functie de ce zice el il dai inapoi sau daca asta nu e posibil il tii asa cum Cainii oribi se descurca mult mai bine decat oamenii pentru ca mai au si alte simturi mult mai dezvoltate care ii ajuta sa se ghideze deci nu e chiar asa o tragedie

| Rocsid a răspuns:

Exista unele boli congenitale(transmise genetic) cum sunt keratita asica care daca se intervine la timp se poate rezolva... daca catelul creste risca sa devina orb.Nu zic ca aia poate fi dar iti recomand sa mergi la alt veterinar si sa nu astepti pana vine el..Mai bine previi decat sa iti para rau dupa.
Oricum catei orbi se adapteaza fantastic de bine prin casa si invata rapid toate obstacolele si se ajuta de nas si de labute cand ies afara.Sa te bucuri de blanos si sper sa nu fie ceva grav!