| Mada_Andreea_2000 a întrebat:

am si eu o problema. de curand am cumparat niste carasi aurii si vreau sa stiu daca sunt compatibili cu zebra, gourami, scalarii si sanitarii

Răspuns Câştigător
| 熊Panda熊 a răspuns:

Din punct de vedere comportamental ar fi daca carasii sunt mai mici si nu-i pot inghitii pe restul, dar fiziologic nu prea (carasii fac fff multa mizerie, iar daca nu ai un acvariu destul de mare -aprox. 50l pentru un singur caras- apa o sa ti se murdareasca foarte repede si se intoxica ceilalti pesti )
Eu ti-as sugera, daca nu ai un acvariu GIGANT, sa nu ii pui laolalta, o sa faci un terci...

| Mada_Andreea_2000 explică (pentru 熊Panda熊):

Am un acvariu de 60l. e bun? Si am 6 carasi, 6 scalari, 1 zebra, 5 sanitari si 3 gourami. sper sa nu fie nevoie de un alt acvariu. din privinta curateniei nu cred ca e un motiv de a nu.i pune impreuna...

| 熊Panda熊 a răspuns (pentru Mada_Andreea_2000):

E ffffoarte mic pentru ce ai acolo crying. In 60 l ai putea sa tii doar gurami si sanitarii (daca sunt specia cory) si poate si zebra. Carasii si scalarii o sa se faca enormi si ii vei tine intr-un stres continuu, nu vor supravietuii foarte mult in inghesuiala aia. Te poti informa despre asta si de pe site-uri de specialitate.
Apropo, cat de des schimbi apa? Ai ciclat acvariul inainte? Pui apa direct de la robinet?

| Mada_Andreea_2000 explică (pentru 熊Panda熊):

O data la 2-3 saptamani, maxim o luna. apa e fitrata...

3 răspunsuri: