| denisa20 a întrebat:

Am si eu un bichon de 4 luni si jumatate si vreau sa il invat sa faca afara.Merg cu el pe afara dar e mereu "grabit" sa mergem acasa si cauta padurile lui speciale si face acolo nevoile.Imi puteti da si mie niste sfaturi? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| sufletzel a răspuns:

Eu mi-am invatat bichon sa faca afara intr-o saptamana.
In primul rand, sa stii ca isi face nevoile dupa somn, dupa ce bea apa si dupa ce se joaca. Deci ai mare grija sa-l scoti imediat-imediat dupa activitatile astea pentru ca e f probabil sa faca.
In al doilea rand, pana il inveti afara sa stii ca trebuie sa iesi cu el km la 2 ore, sau chiar din ora in ora, ca nu stii cand il trece. Si stai cu el mai mult afara, nu doar 5 minute. Plimba-l, ca miscarea il stimuleaza sa faca.
De cate ori face afara lauda-l si recompenseaza-l, cand face in casa supara-te pe el si vorbeste pe alt ton, suparat. Va intelege ca a gresit. Apoi ignora-l cateva minute. Va suferi ca nu-i mai acorzi atentia ta.
O alta idee ar fi sa stai cu el in parc cateva ore, sa simta mirosul altor caini si sigur va vrea sa-ti lase si el,, cartea de vizita'' acolo.
Sa nu incerci sa-i iei covorasul ca va gasi alt loc si poate va fi mai greu sa-l dezobisnuiesti. Eu i-am lasat covorasul pana a stat in casa o saptamana si nu a facut deloc pe el. Bafta!

2 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Trebuie sa-l rasplatesti mereu, sa-l lauzi de cate ori reuseste sa faca afara. Iti va lua ceva timp sa-l dezobisnuiesti. day dreaming

| Roby67 a răspuns:

Dul acolo unde au mai facut si alti caini si o sa vezi ca face si el. In afara de asta plimbal pe afara cel putin 2 ore pe zi si el o sa iti multumeasca.